Facebook va permite publicarea unor imagini ”şocante”, în anumite condiţii

Reţeaua social media Facebook a anunţat, vineri, că va permite publicarea imaginilor şi conţinutului potenţial şocant dacă acesta prezintă un interes din punct de vedere informativ, relaxându-şi astfel regulamentul considerat de multe ori prea dur, informează AFP.
Economica.net - sâm, 22 oct. 2016, 10:10
Facebook va permite publicarea unor imagini ''şocante'', în anumite condiţii

”Vom începe să permitem elementele pe care oamenii le găsesc de actualitate, semnificative sau importante pentru interesul public – chiar dacă acestea ar putea încălca standardele noastre”, au declarat vicepreşedinţii Facebook Joel Kaplan şi Justin Osofsky într-un mesaj publicat pe blogul companiei.

Cei doi au explicat că au lucrat alături de comunitatea şi partenerii reţelei sociale în vederea găsirii unei modalităţi potrivite de a recalibra standardele legate de mesajele considerate prea ofensatoare pentru a fi publicate.

”Intenţia noastră este de a permite mai multe fotografii şi poveşti care nu constituie un risc de siguranţă sau care nu înfăţişează imagini cu minori sau cu alte persoane care nu doresc să fie văzute”, au explicat Kaplan şi Osofsky.

Facebook a devenit o importantă platformă pentru distribuirea ştirilor şi s-a confruntat cu numeroase critici pentru cenzurarea anumitor mesaje considerate ofensatoare, în ciuda valorii lor istorice şi editoriale.

Compania cu sediul în California şi-a cerut scuze, vineri, pentru eliminarea unui videoclip postat de un grup suedez, care avea drept scop conştientizarea cancerului mamar, explicând că a fost ”o eroare”. În videoclipul animat postat de grupul Cancerfonden, sânii femeilor sunt reprezentaţi prin cercuri roz, fiind totodată explicate metodele de detectare a umflăturilor suspecte. Imaginile au fost considerate „ofensatoare” de către reţeaua de socializare. Înainte ca Facebook să revină asupra deciziei, Cancerfonden declarase într-o scrisoare deschisă către Facebook că respectiva campanie „nu a fost menită să ofenseze”

Facebook a provocat nemulţumirea internauţilor şi luna trecută, atunci când a cenzurat celebra fotografie a fetiţei pline de arsuri care fuge după un atac cu napalm în timpul războiului din Vietnam, pe motiv că prezenta nuditate.

Wall Street Journal a scris, vineri, că unii dintre angajaţii Facebook au făcut lobby pentru a fi eliminate unele mesaje ale candidatului republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, precum cele în care acesta susţine interzicerea imigranţilor musulmani. Însă, directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a respins solicitările pe motiv că acest lucru ar însemna cenzurarea unui candidat politic.

Reţeaua social media Facebook deţine 1,7 miliarde de utilizatori în toată lumea.

Sursa: AGERPRES

Te-ar mai putea interesa și
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea centralei Nehoiașu 2, parte a amenajării hidrotehnice Siriu-Surduc......
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele ...
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
Debutul pe piață al modelului electric BMW i3 a fost unul dificil, însă acum marca și-a depășit clar rivalii din segmentul ...
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni ...