1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

News

Legea parteneriatului public-privat este total inaplicabilă - FIC

Legea parteneriatului public-privat (PPP) este total inaplicabilă, a afirmat, marţi seară, Daniela Nemoianu, reprezentantul Consiliului Investitorilor Străini (FIC), la conferinţa "Parteneriatul public-privat şi stimularea dezvoltării economice", organizată de Fundaţia Dignitas.

14 oct, 2014 | Agerpres

"Avem o Lege a parteneriatul public-privat, dar este total inaplicabilă. Reglementările sunt rigide şi nu permit dezvoltarea de proiecte complexe şi atragerea de finanţare privată. Legea limitează contribuţia partenerului public la aport în natură, compania de proiect poate fi doar SA. Nu există posibilitatea derulării proiectului de către o companie de proiect constituită exclusiv de către partenerul privat. Legea conţine restricţii privind cesiunea şi preluarea contractului de PPP şi nu clarifică drepturile finanţatorilor", a explicat, la rândul său, Nicolae Ursu, reprezentant al AmCham şi avocat senior la bvb Grigorescu Ştefănică.

Fundaţia Dignitas a organizat, marţi, în Capitală, cea de a treia întâlnire din seria stimulării investiţiilor în economia românească, conferinţe cuprinse în ciclul "Demnitate prin prosperitate" - conferinţele Clubului de business al Fundaţiei Dignitas.

"Agenda noastră o face mediul privat. Avem o serie de proiecte în derulare care să încurajeze antreprenoriatul, care este un factor de dezvoltare al mediului privat. "România Hub - România, ţara tinerilor întreprinzători" este un program prin care sprijinim dezvoltarea IMM-urilor. Avem un dialog constant cu mediul de afaceri privat", a spus secretarul de stat la Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Laura Ionescu.

Dezbaterile conferinţei "Parteneriatul public-privat şi stimularea dezvoltării economice" s-au axat pe subiecte referitoare la necesitatea creşterii investiţiilor în domenii relevante pentru dezvoltarea României, prin sporirea numărul de proiecte realizate prin parteneriate public-privat. Conlucrarea în realizarea unor proiecte de anvergură elaborate de ONG-uri şi susţinute de mediul de antreprenorial pentru a genera transformări cu impact semnificativ în comunităţi a fost una dintre cele mai dezbătute probleme în conferinţă.

Oamenii de afaceri au solicitat reprezentanţilor autorităţilor să se îmbunătăţească Legea PPP, deoarece ei sunt dispuşi să investească în proiecte în momentul în care va exista un echilibru între contractor şi finanţator. Cei mai interesaţi s-au arătat reprezentanţii primăriilor, mulţi dintre cei prezenţi cerând să se valorifice soluţiile legilor similare din alte ţări, dar adaptate cerinţelor autohtone.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO