Finala Euro 2016: Portugalia luptă pentru primul său trofeu major, Franţa pentru al treilea său titlu continental

Reprezentativele Portugaliei şi Franţei se întâlnesc, de la ora 22.00, pe Stade de France, în finala Euro-2016, meci în care portughezii luptă pentru primul lor trofeu major, iar francezii pentru al treilea titlu continental, scrie News.ro.
Economica.net - Dum, 10 iul. 2016, 07:56
Finala Euro 2016: Portugalia luptă pentru primul său trofeu major, Franţa pentru al treilea său titlu continental

Naţionala Portugaliei joacă pentru prima dată în finala unui turneu major, cea mai mare performanţă a sa de până acum la Euro fiind locul doi ocupat la ediţia din 2004. Portughezii mai au în palmares un loc trei la Cupa Mondială din 1966, scrie News.ro.

Francezii au câştigat Campionatul European în 1984 şi 2000, dar şi Cupa Mondială în 1998.

La ediţia din acest an a Euro, cele două finaliste au avut următorul parcurs:

Portugalia: Locul 3 în grupa F, după 1-1 cu Islanda, 0-0 cu Austria şi 3-3 cu Ungaria (s-a calificat numorându-se printre cele mai bune patru echipe de pe locul trei în grupele de la Euro); 1-0 cu Croaţia în optimi, 6-4 cu Polonia în urma loviturilor de departajare în sferturi, 2-0 cu Ţara Galilor în semifinale.

Franţa: Primul loc în grupa A, după 2-1 cu România, 2-0 cu Albania şi 0-0 cu Elveţia; 2-1 cu Irlanda în optimi, 5-2 cu Islanda în sferturi, 2-0 cu Germania în semifinale.

Selecţionerul Portugaliei, Fernando Santos, şi antrenorul echipei Franţei, Didier Deschamps, s-au declarat încrezători înaintea finalei Euro-2016.

Fernando Santos: „Am spus dinainte că obiectivul nostru este să jucăm finala şi să o câştigăm. Suntem încrezători, pentru că vrem să îi facem fericiţi pe portughezi. Vrem să le dăm un motiv de bucurie. Nu cred că are sens să vorbim despre echipa Franţei. Toată lumea o cunoaşte foarte bine. Am spus încă de la început că există trei favorite la această competiţie: Franţa, Spania şi Germania. Şi mai erau alte candidate, inclusiv Portugalia, care poate chiar să câştige trofeul. Dacă ar trebui să fim atenţi la individualităţi, ne-am face griji în legătură cu toţi jucătorii. Ar trebui să spun numele fiecărui jucător din echipa Franţei. Franţa are jucători celebri, de calitate, care evoluează la echipe mari din întreaga lume. Fiecare poate face diferenţa, dar şi Portugalia are o echipă puternică, cu jucători care pot face diferenţa”.

Didier Deschamps: „Avem oportunitatea de a deveni campioni europeni. Jucătorii ştiu că este un privilegiu faptul că joacă finala Euro-2016 acasă, la Paris. Nu am avut şansa să lucrăm la tactică de la semifinală, dar sunt încrezător că jucătorii mei vor fi pregătiţi pentru acest meci uriaş. Titlul obţinut de mine în 2000 aparţine trecutului. Aceasta este povestea lor (a jucătorilor). Eu fac parte din poveste, bineînţeles, pentru că sunt antrenorul. Faptul că am câştigat trofee majore ca jucător mă ajută, dar eu nu vorbesc niciodată despre trecut. Echipa Portugaliei are multă calitate şi nu a ajuns întâmplător în finală. La fel ca noi, portughezii au fost criticaţi la începutul turneului. La fel ca noi, au ajuns în finală. Sunt o echipă experimentată, care îşi poate modifica sistemul în funcţie de adversari”.

Echipele probabile pentru finala de pe Stade de France:

Portugalia: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – William Carvalho, Adrien, João Mário, Renato Sanches – Nani, Ronaldo.

Franţa: Lloris – Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra – Pogba, Matuidi – Sissoko, Griezmann, Payet – Giroud.

Meciul va fi arbitrat de englezul Mark Clattenburg, ajutat de asistenţii Simon Beck şi Jake Collin şi de adiţionalii Anthony Taylor şi Andre Marriner. Rezervă va fi Viktor Kassai din Ungaria, iar rezervă a asistenţilor Gyorgy Ring.

Partida va fi transmisă în direct de Dolce Sport şi Pro TV.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...