Finlanda sprijină aderarea României la Spaţiul Schengen

Finlanda sprijină aderarea României la Spaţiul Schengen şi remarcă recentele progresele făcute pentru combaterea corupţiei, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele Comisiei Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, Maria Eugenia Barna, care s-a referit la întâlnirea avută cu membrii delegaţiei Comisiei pentru finanţe din Parlamentul Republicii Finlanda, condusă de Tapani Tolli, preşedintele Subcomisiei pentru administraţie şi securitate.
Economica.net - joi, 10 mai 2012, 16:20
Finlanda sprijină aderarea României la Spaţiul Schengen

‘Pe parcursul convorbirilor, am abordat, în principal, teme privind situaţia economică şi financiară actuală din România, măsurile luate pentru combaterea crizei, impactul acestora asupra populaţiei, dar şi perspectivele pe termen scurt pentru o redresare economică. Totodată, demnitarii finlandezi şi-au exprimat sprijinul pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, constatând progresele recente făcute în combaterea corupţiei’, a declarat Maria Eugenia Barna.

Preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a apreciat evoluţia pozitivă a poziţiei Finlandei faţă de aderarea României la Spaţiul Schengen, aceasta constituind ‘un mesaj de deschidere şi consolidare a încrederii reciproce’.

În legătură cu cooperarea economică bilaterală, parlamentarii din cele două ţări au ajuns la concluzia că este necesar ‘un nou impuls, mai ales în contextul actual al efectelor negative ale crizei’.

Ambele părţi au subliniat importanţa dezvoltării unei cooperări cât mai strânse şi la nivel parlamentar între România şi Finlanda, inclusiv la nivelul comisiilor de specialitate.

Delegaţia finlandeză a remarcat progresele realizate de România pentru restabilirea echilibrelor macroeconomice, în acest context fiindu-i prezentate construcţia bugetară pentru 2012, precum şi proiectul legislativ al UNPR privind instituirea unei taxe de solidaritate pe marile averi.

Delegaţia parlamentară finlandeză a fost însoţită de ambasadorul Republicii Finlanda la Bucureşti, doamna Ulla Vaisto.

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României, precum şi a unor avize motivate Bulgariei şi......
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul de la marginea Bucureştiului
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul ...
Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni un proiect de hotărâre prin care solicită scoaterea definitivă ...
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. ...
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software, furnizor de sisteme informatice de business din Cluj-Napoca, a încheiat anul 2023 cu venituri cu 30,7% mai ...