1EUR = 4.8372 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Fitch a îmbunătăţit perspectiva ratingului Peugeot, după majorarea capitalului cu trei miliarde de euro

Fitch Ratings a revizuit în creştere, de la negativă la stabilă, perspectiva ratingului Peugeot şi a confirmat calificativul pentru datoriile pe termen lung la 'B plus', potrivit unui comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

19 feb, 2014 | Agerpres

Decizia Fitch vine după ce PSA Peugeot Citroen a anunţat, miercuri, în mod oficial, că va demara o operaţiune de majorare a capitalului cu trei miliarde de euro.

În cadrul acestei operaţiuni, statul francez şi producătorul auto chinez Dongfeng vor investi fiecare 800 milioane de euro şi vor primi pachete de 14% din acţiunile Peugeot. În acelaşi timp, participaţia deţinută de familia Peugeot (acţionarul istoric al grupului) va scădea de la 25,4%, în prezent, la 14%.

Ratingul atribuit Peugeot reflectă profilul de afaceri relativ slab al companiei, profitabilitatea redusă şi fluxul de numerar negativ de la divizia auto. Totuşi, apreciază Fitch, grupul este în grafic pentru o redresare graduală a profilului său financiar.

Pentru acest an, agenţia se aşteaptă la o creştere a veniturilor Peugeot, datorită întăririi portofoliului de produse şi a redresării graduale a pieţei auto europene.

De asemenea, Fitch estimează că în acest an va creşte cota de piaţă a Peugeot în China, ceea ce va compensa evoluţiile mai slabe din alte pieţe, cum ar fi America Latină şi Rusia.

Cel mai mare producător auto francez, PSA Peugeot Citroen, a anunţat, miercuri, că în 2013 a înregistrat pierderi nete de 2,3 miliarde de euro, la jumătate faţă de pierderile record de 5,01 miliarde de euro înregistrate în 2012, chiar dacă cifra sa de afaceri a scăzut anul trecut cu 2,4%, până la 54,1 miliarde de euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO