Fitch: Este puţin probabil ca divizarea Metro să îmbunătăţească pe termen mediu profilul de credit al noilor entităţi

Posibila divizare în două entităţi a retailerului german Metro AG (rating de credit 'BBB minus', cu perspectivă negativă) este puţin probabilă să îmbunătăţească pe termen mediu profilul de credit al noilor entităţi, se arată într-un comunicat publicat vineri de agenţia de evaluare financiara Fitch Ratings, potrivit Agerpres.
Economica.net - vin, 01 apr. 2016, 14:35
Fitch: Este puţin probabil ca divizarea Metro să îmbunătăţească pe termen mediu profilul de credit al noilor entităţi

Miercuri, Metro AG, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat că intenţionează să se divizeze în două entităţi pentru a creşte valoarea companiei. Potrivit unui comunicat de presă, operaţiunile angro Metro Cash & Carry şi hypermarketurile Real vor fi transferate într-o nouă companie, iar grupul Metro AG va consta doar în divizia de produse electronice de larg consum Media-Saturn. Acţionarii Metro vor deţine acţiuni la ambele companii, în funcţie de participaţiile lor actuale. Metro, al patrulea retailer european, a precizat că entitatea care va regrupa operaţiunile Cash & Carry şi Real va fi condusă de actualul director general al Metro AG, Olaf Koch, în timp ce divizia de electronice va fi condusă de actualul director general al Media-Saturn, Pieter Haas.

‘Apreciem ca fiind pozitivă divizarea operaţiunilor alimentare de produsele electronice de larg consum, deoarece vor fi create două afaceri distincte şi viabile, care vor permite fiecărei conduceri să se concentreze mai bine pe implementarea propriei strategii. Totuşi, divizarea nu va rezolva inevitabil actualele dificultăţi operaţionale cu care se confruntă ambele entităţi’, se arată în comunicatul Fitch.

În aşteptarea detaliilor privind planul de afaceri, dacă divizarea va continua, perspectiva negativă atribuită de Fitch ratingului Metro continuă să reflecte incertitudinile privind capacitatea conducerii de a adapta cu succes modelele de afaceri la obiceiurile consumatorilor, care se schimbă rapid, pe fondul mediului economic dificil.

Divizia Media-Saturn s-ar putea confrunta cu o revizuire în scădere, cu o treaptă, a actualului rating de credit ‘BBB minus’, avertizează Fitch.

Operaţiunile angro Metro Cash & Carry şi hypermarketurile Real se vor bucura de un model de afaceri mai rezistent, cu marje de profit mai ridicate decât divizia de produse electronice de larg consum, deşi se menţin riscurile privind performanţele operaţionale viitoare, estimează agenţia. Expunerea la Rusia şi deprecierea rublei ar putea afecta redresarea operaţiunilor alimentare, susţine Fitch.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume, cu 2.000 de locaţii în 29 de ţări şi peste 220.000 de angajaţi. Divizia Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...
Metrou Cluj: Azi a fost semnat protocol de colaborare. În 2030 va transporta 164.000 călători/zi – Grindeanu
Metrou Cluj: Azi a fost semnat protocol de colaborare. În 2030 va transporta 164.000 călători/zi – Grindeanu
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat miercuri că a semnat protocolul de colaborare pentru construcția metroului ...