1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 3 º

Finanţe şi bănci

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM ar putea deschide un "concept store", pentru IMM-uri şi startup-uri

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) ar putea avea un "concept store" pentru sprijnirea IMM-urilor şi a startup-urilor, a declarat, marţi, Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice, în cadrul Topului Naţional al Firmelor Private din România, eveniment organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).

25 oct, 2016 | ECONOMICA.net

"La FNGCIMM lucrăm la un produs pentru sprijinirea start-up-urilor. În discuţiile pe care le am cu reprezentanţii mediului de afaceri cea mai frecventă plângere a fost că startup-urile au acces dificil la finanţare. De aceea, FNGCIMM lucrează la acest produs de sprjinire prin garanţii oferite de fond. Un alt element la care FNGCIMM lucrează acum este un concept store care să ofere soluţii integrate IMM-urilor. Ne uităm aici la o abordare dublă. Practic să creăm o facilitate fizică dar şi o facilitate virtuală prin care reprezentanţii IMM-urilor sau cei care doresc să îşi deschidă o companie să vină şi să găsească un pachet integrat de informaţii referitor la cum se deschide o companie, cum se desfăşoară activitatea contabilă, cine îi poate ajuta, care sunt regulile contabile şi fiscale în funcţiune astfel încât aceste afaceri să fie unele de succes şi să nu se împotmolească în activităţile birocratice", a spus Dragu.

Ea a mai vorbit despre facilităţile privind schemele de minimis pe care ministerul le desfăşoară sau urmează să le implementeze, arătând, totodată că, în primele tri luni ale acestui an au fost înfiinţate 5.800 de firme de tip SRL-D.

"Ne uităm cu atenţie la înfiinţarea de firme şi de locuri de muncă. Pot să vă spun că în primul trimestru au fost înfiinţate peste 5.800 de firme de tip SRL-D, conform datelor de la Registrul Comerţului, iar Guvernul şi-a propus să sprijine creşterea acestor cifre. Pentru că fiecare SRL-D nou înfiinţat presupune crearea a două noi locuri de muncă. Există 160 milioane de euro anual pentru start-upuri, 40 milioane euro pentru promovare la export şi un nou tip de ajutor de stat care se adresează firmelor mici. Acestea vor primi între 1 şi 5 milioane de euro ajutor de stat pentru dezvoltare. Firmele mici şi mijlocii pot deveni motorul economiei în acest fel pe perioada 2017-2023. Firmele mici şi mijlocii vor primi ajutoare de stat de 5 milioane euro. Guvernul estimează că va ajuta 200 de firme prin această schemă de ajutor de tip minimis", a mai spus ministrul Finanţelor.

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), a organizat, marţi, ediţia cu numărul XXIV a Topului Naţional al Firmelor Private din România.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO