Fondul Proprietatea începe să plătească dividendele, în ciuda avocatei Sfîrăială

Franklin Templeton Investment Management, administratorul Fondului Proprietatea (FP), anunţă că va începe să plătească dividendele începând din 29 iunie. Plăţile vor începe, cu încuviinţarea Autorităţii pieţei (CNVM), chiar dacă hotărârea AGA în această privinţă nu a putut fi menţionată în Registrul Comerţului,  din cauza litigiilor cu avocata Ioana Sfîrăială.
Adrian N. Ionescu - mie, 13 iun. 2012, 16:00
Fondul  Proprietatea începe să plătească dividendele, în ciuda avocatei Sfîrăială

Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom, sucursala Bucureşti, administratorul unic al Fondului Proprietatea (FP), va începe plata dividendelor în data de 29 iunie 2012, aşa cum aprobaseră acţionarii FP  în AGA din 25 aprilie 2012, se spune într-un raport trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Plata dividendelor este împiedicată formal de litigiile cu avocata Ioana Sfîrăială, care a contestat hotărârile acestei AGA.

Franklin Templeton îşi motivează decizia de a plăti dividendele, şi cu faptul că Autoritatea pieţei de capital, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a confirmat că nu are obiecţii faţă de propunerea administratorului FP de plată a dividendelor înainte ca înregistrarea hotarârii AGA să fie finalizată“, se mai arată în raport.

Acţionarii Fondului  Proprietatea  înregistraţi ca deţinători de acţiuni la data de 14 mai au dreptul la un dividend brut de 0,03854 lei pentru o acţiune, impozitul pe dividende de 16% fiind reţinut la sursă.

Dividendele pot fi solicitate începând cu 29 iunie 2012, în numerar sau prin virament bancar,  prin intermediul BRD – Groupe Societe Generale.

Exclusiv pentru persoanele fizice,  plăţile pot fi primite în numerar la orice unitate BRD.

Atât persoanele fizice cât şi cele juridice pot opta la transferul  bancar – prin completarea unui formular, la care trebuie anexate documentele precizate în raportul ataşat la articol.

Cererile de plată transmise prin e-mail şi documentele suport pot fi acceptate doar dacă sunt semnate cu un certificat digital valabil emis de un furnizor de servicii de certificare din România, acreditat conform Legii nr. 455/2001.

Te-ar mai putea interesa și
Rușii sunt principalii cumpărători de locuințe străini în Turcia
Rușii sunt principalii cumpărători de locuințe străini în Turcia
Vânzările de locuinţe în Turcia au urcat în aprilie cu 38,8%, la 133.058, comparativ cu perioada similară din 2021, arată datele publicate marţi de Institutul de Statistică, ruşii fiind......
Țiriac pregătește noi investiții în imobiliare: sute de apartamente la Timișoara și Brașov: Încă 20 de ani imobiliarele din România pot să fie o investiție promițătoare
Țiriac pregătește noi investiții în imobiliare: sute de apartamente la Timișoara și Brașov: Încă 20 de ani imobiliarele ...
Omul de faceri Ion Țiriac continuă investițiile în imobiliare și plănuiește sute de apartamente pe terenurile pe care ...
Guvernul va adopta mâine ordonanța privind creșterea voluntară, scutită de taxe, a salariului minim cu 200 de lei
Guvernul va adopta mâine ordonanța privind creșterea voluntară, scutită de taxe, a salariului minim cu 200 de lei
Guvernul urmează aprobe în şedinţa de miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, cadrul legal pentru implementarea ...
Șeful băncii franceze Societe Generale, Frederic Oudea, va pleca la anul din fruntea instituției
Șeful băncii franceze Societe Generale, Frederic Oudea, va pleca la anul din fruntea instituției
Grupul bancar francez Societe Generale a anunţat marţi că Frederic Oudea (foto), directorul său general din 2008, nu ...