Fondul Proprietatea începe să plătească dividendele, în ciuda avocatei Sfîrăială

Franklin Templeton Investment Management, administratorul Fondului Proprietatea (FP), anunţă că va începe să plătească dividendele începând din 29 iunie. Plăţile vor începe, cu încuviinţarea Autorităţii pieţei (CNVM), chiar dacă hotărârea AGA în această privinţă nu a putut fi menţionată în Registrul Comerţului,  din cauza litigiilor cu avocata Ioana Sfîrăială.
Adrian N. Ionescu - mie, 13 iun. 2012, 16:00
Fondul  Proprietatea începe să plătească dividendele, în ciuda avocatei Sfîrăială

Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom, sucursala Bucureşti, administratorul unic al Fondului Proprietatea (FP), va începe plata dividendelor în data de 29 iunie 2012, aşa cum aprobaseră acţionarii FP  în AGA din 25 aprilie 2012, se spune într-un raport trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Plata dividendelor este împiedicată formal de litigiile cu avocata Ioana Sfîrăială, care a contestat hotărârile acestei AGA.

Franklin Templeton îşi motivează decizia de a plăti dividendele, şi cu faptul că Autoritatea pieţei de capital, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a confirmat că nu are obiecţii faţă de propunerea administratorului FP de plată a dividendelor înainte ca înregistrarea hotarârii AGA să fie finalizată“, se mai arată în raport.

Acţionarii Fondului  Proprietatea  înregistraţi ca deţinători de acţiuni la data de 14 mai au dreptul la un dividend brut de 0,03854 lei pentru o acţiune, impozitul pe dividende de 16% fiind reţinut la sursă.

Dividendele pot fi solicitate începând cu 29 iunie 2012, în numerar sau prin virament bancar,  prin intermediul BRD – Groupe Societe Generale.

Exclusiv pentru persoanele fizice,  plăţile pot fi primite în numerar la orice unitate BRD.

Atât persoanele fizice cât şi cele juridice pot opta la transferul  bancar – prin completarea unui formular, la care trebuie anexate documentele precizate în raportul ataşat la articol.

Cererile de plată transmise prin e-mail şi documentele suport pot fi acceptate doar dacă sunt semnate cu un certificat digital valabil emis de un furnizor de servicii de certificare din România, acreditat conform Legii nr. 455/2001.

Te-ar mai putea interesa și
Cipru va retrage cetățenia pentru 45 de rezidenți care au primit „pașapoarte de aur”
Cipru va retrage cetățenia pentru 45 de rezidenți care au primit „pașapoarte de aur”
Cipru şi-a anunţat vineri intenţia de a revoca cetăţenia pentru 45 de rezidenţi străini, care au beneficiat de mecanismul "paşapoartelor de aur", un program controversat de acordare a......
Restart Energy contestă în justiție amenda de 800.000 de lei primită de la ANRE
Restart Energy contestă în justiție amenda de 800.000 de lei primită de la ANRE
Compania Restart Energy, furnizor independent de energie electrică și gaze naturale, cu capital majoritar românesc, a ...
Cioloș va depune luni în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare
Cioloș va depune luni în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare
Premierul desemnat Dacian Cioloş va depune luni la Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri.
MIPE: Perioada de eligibilitate a proiectelor de management al deșeurilor este 31 decembrie 2021
MIPE: Perioada de eligibilitate a proiectelor de management al deșeurilor este 31 decembrie 2021
Perioada de eligibilitate a proiectelor pentru managementul deşeurilor este 31 decembrie 2023 iar depunerea efectivă a ...