1EUR = 4.7199 RON | Bucureşti 34 º

News

Fondul Proprietatea începe ziua cu un record: 0,8 lei / acţiune, după o creştere de 3% în primul minut

Preţul acţiunilor Fondului Proprietatea au crescut cu aproape 3% (2,96%) în primul minut de la deschiderea sesiunii de tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB)

11 oct, 2013 | | ECONOMICA.net

Oricine cumpără acţiunile Fondului Proprietatea mai ieftin de 0,84 lei / titlu are şanse să iasă în câştig net şi după impozitare, ca urmare a ofertei de răscumpărare pe care Franklin Templeton , administratorul fondului, o derulează între 15 octombrie şi 4 noiembrie.

Preţul acţiunilor Fondului Proprietatea au crescut cu aproape 3% (2,96%) în primul minut de la deschiderea sesiunii de tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Ulterior preţul a scăzut până la 0,7995 kei / acţiune, cotaţiile variind între acest prag şi 0,799.

Fondul Proprietatea (FP) va derula în perioada 15 octombrie - 4 noiembrie o ofertă publică de cumpărare care vizează un pachet de 600 de milioane de acţiuni proprii (4,35% din capital), la preţul de un leu pe acţiune.

Brokerii şi analiştii sunt aproape convinşi că demersul Franklin Templeton este menit să satisfacă fondurile de investiţii străine de risc, care controlează majoritatea acţiunilor FP şi să le convingă să-i acorde încă un mandat, la sfârşitul lunii viitoare.

Fondurile străine de investiţii, dintre care se remarcă cele ale Elliott Associates, au impus deja o strategie de administrare care propune vânzarea accelerată a activelor fondului, dintre care se remarcă pachete consistente de acţiuni la Petrom, Romgaz, Hidroelectrica şi Nuclearelectrica.

Elliott Associates este cunoscut în lume prin maniera agresivă prin care scoate profit fără grijă pentru viitorul ţintelor vizate. 

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO