1EUR = 4.7800 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Fondul Proprietatea reia vânzarea celor mai preţioase active ale sale. Cât poate lua pe 38% din pachetul deţinut la Romgaz

Nevoia de lichidităţi îi împinge pe administratorii Fondului Proprietatea (FP) să vândă aproape 38% din pachetul deţinut la Romgaz (SNG). Franklin Tempelton, administratorul Fondului Proprietatea (FP) ţine să arate acţionarilor bunele sale intenţii, înaintea AGA în care ar urma să i se prelungească (sau nu) mandatul.

20 oct, 2015 | | ECONOMICA.net

Fondul Proprietatea (FP) a anunţat că pune în vânzare un pachet de 3,87% din numărul total de acţiuni ale Romgaz (SNG), adică 37,8% din participaţia Fondului la societate. Operaţiunea va avea loc prin plasament privat accelerat adresat investitorilor calificaţi, în număr de cel mult 150.

FP poate lua 433 de milioane de lei (circa 100 de milioane de euro) pe cele 14,582 milioane de acţiuni SNG, la preţul actual din piaţă de 29,7 lei / titlu.

Administratorii de la Franklin Templeton ai FP urmăresc să obţină lichidităţi pentru a-şi susţine programul de răscumpărări ale acţiunilor Fondului.

Astfel de operaţiuni au fost urmate, în campaniile de până acum, de anularea acţiunilor, reducerea capitalului social şi de transferul de valoare de la Fond la acţionari, prin distribuirea sumelor rezultate către acţionari. Oficial, operaţiunile sunt menite să îndeplinească criteriilor de performanţă impuse de acţionari.

Citeşte şi

Şefii Fondului Proprietatea au ratat o condiţie pentru a-şi păstra mandatul. Mizează pe înţelegerea acţionarilorLoading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO