Fosta şefă a DIICOT Alina Bica va fi judecată în arest

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica va fi judecată în stare de arest, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că măsura arestării preventive a acesteia îndeplineşte condiţiile de legalitate.
Economica.net - joi, 18 dec. 2014, 07:23
Fosta şefă a DIICOT Alina Bica va fi judecată în arest

ÎCCJ a luat în discuţie miercuri seară legalitatea măsurii arestării preventive a Alinei Bica, după ce aceasta a fost trimisă în judecată, în stare de arest, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul privind acordarea de despăgubiri supraevaluate omului de afaceri Stelian Gheorghe pentru un teren din Capitală.

‘Menţine măsura arestării preventive a inculpaţilor Bica Alina Mihaela, Bogdan Dragoş George, Alexandru Lăcrămioara, Nuţiu Emil, Dumitrean Crinuţa. În baza art. 207 alin. 2, alin. 4 şi alin. 7 Cod procedură penală (introdus prin OUG nr. 82/2014) menţine măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpaţii Diacomatu Sergiu Ionuţ, Teodorescu Cătălin Florin, Vasilescu Oana şi Gheorghe Stelian’, se arată în decizia instanţei supreme.

Aceasta a fixat termen în vederea verificării, din oficiu, a temeiurilor măsurilor preventive faţă de Alina Bica, Dragoş Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Emil Nuţiu, Crinuţa Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu, Oana Vasilescu şi Stelian Gheorghe pe data de 6 ianuarie 2015, cu citarea inculpaţilor.

Decizia poate fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis pe 15 decembrie AGERPRES, Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă săvârşită ca secretar de stat şi reprezentanta Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

În dosar, au fost deferiţi justiţiei pentru aceeaşi faptă şi alte persoane care erau în componenţa Comisiei: Crinuţa Dumitrean, preşedinte ANRP, Dragoş Bogdan şi Lăcrămioara Alexandru, toţi în stare de arest preventiv, Sergiu Diacomatu, vicepreşedinte ANRP, Cătălin Teodorescu, actualmente deputat, Oana Vasilescu, jurist, şef birou în MJ, toţi sub control judiciar, şi Remus Baciu, condamnat definitiv la 5 ani pentru corupţie în altă cauză.

De asemenea, au mai fost deferiţi justiţiei Emil Nuţiu, în stare de arest preventiv, evaluator, şi Stelian Gheorghe, sub control judiciar, om de afaceri, beneficiar al despăgubirii, ambii pentru complicitate.

Dosarul a fost trimis spre judecare la ÎCCJ.

Procurorii au solicitat instanţei menţinerea măsurilor preventive dispuse în cazul inculpaţilor, dar şi cea a sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile şi sumelor de bani aparţinând acestora.

Te-ar mai putea interesa și
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, relevă un studiu......
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului ...
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care ...
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...