1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Francezii de la Vinci fac un program de eficienţă energetică pentru uzina Vulcan

Companiile Vulcan şi Vinci Facilities România au iniţiat un proiect de utilizare eficientă a resurselor energetice pe platforma industrială Vulcan, care urmăreşte scăderea costurilor utilităţilor cu 20 - 25%, potrivit unui comunicat al celor două companii.

15 mai, 2012 | ECONOMICA.net

După finalizarea auditului energetic, specialiştii Vinci Facilities România vor propune un plan de investiţii pentru reducerea consumurilor, iar primele estimări se cifrează la circa 200.000 de euro pe termen mediu, urmând ca în circa cinci ani, prin refacerea integrală a izolaţiilor halelor şi prin înlocuirea unor echipamente, nivelul investiţiilor să depăşească două milioane de euro.

Unele dintre instalaţiile vechii fabrici vor fi înlocuite şi se va trece la automatizarea sistemului de producere a apei menajere şi a celei folosite în producţie. O altă etapă prevede implementarea unor soluţii 'green energy' - becuri cu led, senzori de prezenţă şi temporizatoare, atât în zona de birouri cât şi în mediul de producţie. Proiectul urmăreşte şi refacerea hidroizolaţiei şi a izolaţiilor termice ale halelor de producţie, pentru eliminarea pierderilor şi, implicit, reducerea consumului de gaze.

Vulcan şi Vinci Facilities România au încheiat în luna septembrie a anului 2011 un contract de servicii complete de mentenanţă industrială (facilities management), care au adus companiei Vulcan economii de peste 10% ale cheltuielilor administrative. Vinci Facilities România va implementa, de asemenea, la Vulcan, o soluţie software - CAFM (Computer Aided Facilities Management) pentru îmbunătăţirea proceselor de mentenanţă preventivă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO