Franţa: „Creierul” atentatelor nu este printre cei arestaţi în timpul raidului – procuror

'Creierul' presupus al atentatelor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, nu figurează printre cele opt persoane arestate miercuri în asaltul efectuat contra unui apartament din apropiere de Paris, a anunţat procurorul François Molins, adăugând că corpurile găsite la faţa locului nu au fost încă identificate, notează Reuters şi France Presse.
Economica.net - joi, 19 nov. 2015, 04:56
Franţa:

Autorităţile au anunţat până acum că cel puţin două persoane au fost ucise în asalt. Dar procurorul care se ocupă de anchetă a declarat miercuri seară că nu este în măsură să comunice nici numărul şi nici identitatea persoanelor decedate, scrie Agerpres.

Asaltul a fost efectuat după primirea unei informaţii luni că Abdelhamid Abaaoud, acuzat că a jucat un rol central atât în planificarea cât şi executarea atacurilor asupra Parisului de vinerea trecută care au ucis 129 de persoane, se află în Franţa, a spus Molins, citat de Reuters.

Până atunci se credea că el se afla în Siria.

‘Pot spune că Abaaoud şi Salah Abdeslam nu se numără printre cei luaţi în detenţie’, a adăugat Molins, referindu-se la ‘creierul’ atentatelor şi un atacator suspectat care a fugit în Belgia cu maşina în dimineaţa zilei de sâmbătă.

‘Un corp a fost găsit sub dărâmăturile clădirii. Starea corpului nu permite, în această
etapă, să fie identificat’, a mai precizat procurorul Parisului. O femeie kamikaze s-a aruncat în aer prin activarea vestei explozive.

Poliţia a tras 5.000 de gloanţe în timpul asediului lansat dimineaţa devreme asupra unui apartament de la etajul al treilea, lăsând clădirea cu risc de prăbuşire în anumite locuri şi încetinind ancheta, a mai precizat Molins.

El a mai spus că anchetatorii nu îi pot identifica pe cei trei bărbaţi reţinuţi în raidul asupra apartamentului din zona Saint-Denis la nord de Paris. În total, şapte bărbaţi şi o femeie au fost arestaţi în apartament sau în apropiere, adaugă Reuters.

 

Te-ar mai putea interesa și
Nota de plată pentru criza energetică din Europa a trecut de 700 de miliarde de euro
Nota de plată pentru criza energetică din Europa a trecut de 700 de miliarde de euro
Nota de plată plătită de Europa pentru a-şi asigura aprovizionarea cu energie şi a-i proteja pe consumatori de explozia preţurilor a trecut luna aceasta pragul de 700 de miliarde de euro, pe......
Preşedintele Renault, încrezător că producătorul auto francez va ajunge la un acord cu Nissan
Preşedintele Renault, încrezător că producătorul auto francez va ajunge la un acord cu Nissan
Preşedintele Renault, Jean-Dominique Senard, s-a declarat „încrezător" în găsirea unei soluții pentru continuarea ...
Rata şomajului în România a urcat uşor la 2,96%, la sfârşitul lunii octombrie
Rata şomajului în România a urcat uşor la 2,96%, la sfârşitul lunii octombrie
Rata şomajului înregistrată la nivel naţional, la sfârşitul lunii octombrie, a ajuns la 2,96%, în urcare cu 0,08 puncte ...
Criza din energie se va „linişti” anul viitor – ACUE
Criza din energie se va „linişti” anul viitor – ACUE
Criza din energie se va atenua anul viitor, odată cu venirea în Europa a unei cantităţi mari de gaze naturale lichefiate ...