1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

News

Gaşca de jesteri tehnocraţi de la Finanţe şi experimentele lor sucite pe România

Nici nu vă va veni să credeţi câte năzdrăvănii a făcut gaşca de jesteri tehnocraţi de la Finanţe/ANAF în vremea scurtă de când s-a pus pe nişte fotolii prea mari pentru condiţia lor fizică. Enumerăm puţin cu stupoare?

05 mai, 2016 | | ECONOMICA.net

Abrupt, că vă ţin din treabă. A cui a fost extravaganţa cu publicarea pe site-ul ANAF a tuturor persoanelor fizice cu datorii la stat? Văd că i-aţi amânat aplicarea. De ce? N-aveţi resurse să vă ocupaţi de asta? Serios, nu cumva vă depăşeşte? Aşa arată absurdul.  Vă daţi seama ce babilonie iese? Câte bănci o să refuze clienţi pentru nişte liste care sunt prost întocmite? Câte schimbări de situaţie de la o zi la alta? Câte procese vă pasc? V-aţi gândit la toate astea înainte să vă apuce creaţia? Aţi consultat societatea civilă, domnule Cioloş? De ce la televizor sunteţi pro relaţia cu contribuabilul, iar în spate îl aduceţi în piaţa publică să dea asistaţii în el cu roşii?  Şi s-a văzut treaba că şi pe nedrept. Cel puţin în cazul firmelor pe care le-aţi publicat ca având datorii şi n-aveau.

Ştiţi că enormitatea asta mai e cam neconstituţională? Ştiţi că aţi dat un ordin prin care publicaţi datoriile doar de la o anumită sumă în sus? Că faceţi discriminare între contribuabilii acestei ţări minunate care, e adevărat, nu v-a ales pe nici unul dintre voi?

Aţi schimbat recent sistemul de afişare a datoriilor firmelor către stat. L-aţi făcut, pompos, open-data. Întreb şi eu, cât de open e data când nu poţi copia o cifra din el cu inedita tehnologie copy/paste? De ce în coloanele din aplicaţia lor măreaţă NU EXISTĂ COLOANA  “OBLIGAŢII TOTALE”, care în formatul PDF există fără jenă. Ne puneţi să facem matematică inutilă, domnule Doroş? Dumneavoastră v-a adus asta ceva bani. Înţeleg că acum aveţi salariu de 10.000 de euro pe lună. La stat. Nu vă împiedicaţi după ce treceţi pe lângă colegii dvs. pe culoar? Ori sunteţi norocos, ori avem noi proverbialul ghinion.

Dar de ce nu publică  ANAF şi datoriile pe care le are statul către fiecare agent economic? Răbdare, dragă Birou de presă ANAF, ştim că ar fi treaba Ministerului Finanţelor, nu e nevoie să-mi daţi trei telefoane când nu e treaba voastră şi nici unul atunci când este. Domnule tehnocrat Biriş, doamna tehnocrat Dragu (mă scuzaţi că l-am întrebat mai întâi pe domnul Biriş, dar şi la poza de guvern v-au pus în spate), de ce nu sunt publicate nicăieri aceste date? De ce nu sunteţi corecţi? De ce vă comportaţi ca miliţienii, dragi tehnocraţi?

Ce nu vă ajunge de aţi început să faceţi experimente stranii pe noi şi pe proprii dvs. funcţionari?

De ce n-aţi desfiinţat încă Loteria fiscală? Nu mai cere nimeni bonul. Parcă ăsta trebuia să fie efectul cel mare. Ştiţi că românii preferă ce-i în mână nu-i minciună? De ce perpetuaţi o tombolă cu care populaţia nu vrea să aibă de-a face? Nu vă daţi seama că i s-a luat de tombole cu capace de cola şi de bere? Nu vă daţi seama că dintr-un fenomeni de masă s-a transformat în încă o extragere pentru împătimiţii de jocuri de noroc?

Cel mai important. De ce nu mai sunteţi în stare să colectaţi taxele. De ce ascundeţi cifre sub formule convenabile pe care le schimbaţi de la o lună la alta şi uneori în mijlocul lunii? La ce formule veţi mai apela în toamnă când cifrele nu se vor mai pupa defel? Când va ieşi gunoiul de sub preş. Sau nu vă interesează ce lasai în urmă, că nu răspundeţi politic? De ce vă jucaţi cu România?

Credeţi că vă meritaţi ăia 10.000 de euro de-i câştigaţi ca şef al Fiscului, domnule Doroş?

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO