1EUR = 4.7524 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Globalworth a împrumutat 20 de milioane de euro de la BCR pentru achiziţia celei de-a doua clădiri de birouri de la Skanska

Compania Globalworth, controlată de omul de afaceri Ioannis Papalekas, a finalizat achiziţia celei de-a doua clădiri de birouri din proiectul Green Court.

23 dec, 2015 | | ECONOMICA.net

Achiziţia celei de-a doua clădiri din proiectul Green Court din Bucureşti a fost finanţată printr-un credit luat de Globalworth de la BCR, în valoare de 20 de milioane de euro.  Globalworth a mai luat 27 de milioane de euro, tot de la BCR, pentru finanţarea achiziţiei primei clădiri din acelaşi proiect. 

Globalworth a anunţat pe Bursa de la Londra achiziţia 100% a firmei SPC Gamma Property Development, firmă prin care Skanska a construit cea de-a doua clădire, dintr-un total de trei, din complexul de birouri Green Court din Capitală. Globalworth a plătit 45 de milioane de euro, din care 20 de milioane reprezintă finanţarea obţinută de la BCR. Compania a mai plătit şi un avans de două milioane de euro, iar în total, tranzacţia se ridică la 47 de milioane de euro. 

Aceasta este a doua clădire construită de suedezii de la Skanska şi cumpărată de compania lui Papalekas, finalizată în vara acestui an. 

Skanska a facut repede exitul din cele două clădiri construite în Bucureşti şi pregăteşte terenul pentru alte proiecte. Recent, compania a finalizat achiziţia unui teren pe strada Fabrica de Glucoză, dar şi o parcelă de 21.000 de mp din platforma Pumac, ambele în Bucureşti. 

CITEŞTE ŞI Skanska a mai cumpărat un teren pentru turnuri de birouri în Bucureşti


CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO