1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

News

Google ar putea să renunţe la modificările care ar fi dus la suspendarea extensiilor Ad Block în Chrome

Luna trecută, Google a propus câteva modificări care ar fi făcut ca numeroase plug-in-uri, și mai ales extensiile Ad Block, să nu funcţioneze în Chrome. Compania a justificat măsura prin faptul că ar fi crescut performanţa şi securitatea browserului Chrome și Chromium. Dar, un nou studiu a contestat afirmațiile Google potrivit cărora aceste extensii ar afecta negativ performanţa, ceea ce a determinat gigantul tech să renunţe la planurile sale.

18 feb, 2019 | ECONOMICA.net

La acel moment, Google a spus că astfel de plugin-uri au avut un efect negativ asupra performanței și că prin modificarea modului în care sunt tratate cererile web, Chrome ar fi un browser mai rapid și mai eficient.

Compania Cliqz a realizat un studiu cuprinzător privind modul în care extensiile de tip ad block, cum ar fi uBlock Origine, Adblock Plus și propriul lor produs Ghostery, au afectat timpii de încărcare a paginilor. Se pare că afirmațiile Google erau false.

Potrivit Cliqz, "toate blocatoarele de conținut populare sunt foarte eficiente" şi au avut o rată de răspuns de ordinul milisecundelor.

În câteva ore de la publicarea studiului, Google a prezentat un mesaj propriu care stabilește modul în care își modifică propunerile anterioare, pentru a lua notă de feedbackul dezvoltatorilor. În mesaj, Google a subliniat că "nu este, și nici nu a fost vreodată, obiectivul nostru de a împiedicăm sau să interzicem blocarea conținutului".

"Încă o dată, suntem hotărâți să susținem extensiile în Chrome. Vom continua să colaborăm cu dezvoltatorii. Nu vom lansa Manifest V3 până când nu este gata și va exista o perioadă de tranziţie în care putem continua să abordăm feedback-ul și problemele. Nu vom elimina sprijinul pentru Manifest V2 până când nu suntem încrezători în platformă", spun oficialii Google.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO