Google lansează aplicaţia de video chat Duo

Portofoliul şi aşa vast de aplicaţii pentru chat al celor de la Google se îmbogăţeşte, începând de marţi, cu încă o aplicaţie, numită Duo.
Economica.net - mar, 16 aug. 2016, 07:53
Google lansează aplicaţia de video chat Duo

Prezentată prima oară în cadrul conferinţei Google I/O care a avut loc în luna mai, aplicaţia de video chat Google Duo este acum disponibilă utilizatorilor de Android şi iOS.

Google Duo este o soluţie dezvoltată doar pentru telefoanele mobile. Cei de la Google susţin că focusarea exclusivă pe mobile le-a permis să creeze o aplicaţie extrem de rapidă şi uşor de folosit. Dezavantajul este că nu există o versiune pentru desktop.

Noua aplicaţie nu are nevoie de crearea unui cont pentru a fi folosită. Autentificarea se face în stilul WhatsApp, pe baza numărului de telefon. De altfel, Duo nu ţine o listă de prieteni, ci „se leagă” la contactele din telefon.

Caracteristica principală a noii aplicaţii de la Google este simplicitatea. Duo nu aglomerează interfaţa cu diverse opţiuni şi nici nu oferă, cel puţin deocamdată, facilităţi avansate, precum conferinţele video. Utilizarea se rezumă la apelarea, respectiv acceptarea apelurilor. Dar totul decurge foarte rapid, iar stream-ul video este scalat automat în funcţie de viteza conexiunii.

În schimb, Duo oferă o funcţie unică în aglomerată piaţă a aplicaţiilor de chat. Se numeşte Knock Knock şi constă în transmiterea fluxului video încă înainte de iniţierea apelului. În momentul în care utilizatorul este apelat, va putea vedea deja cine şi ce face la celălalt capăt al viitoarei convorbiri.

Marele avantaj oferit de această abordare este că transmisiunea video începe instant în momentul acceptării apelului. Când utilizatorul acceptă apelul, nu mai aşteaptă până la stabilirea conexiunii, aceasta fiind deja realizată în fundal.

De asemenea, funcţia Knock Knock oferă o perspectivă nouă şi interesantă. Văzând figura celui care-l apelează, dincolo de simpla afişare a numelui, utilizatorul beneficiază de mai mult context şi îi este mai uşor să decidă dacă acceptă sau nu apelul respectiv.

Din păcate pentru utilizatorii de iPhone, deocamdată facilitatea Knock Knock este disponibilă doar pe Android.

Lansarea noii aplicaţii nu schimbă cu nimic ecosistemul aplicaţiilor de chat al celor de la Google. Compania americană vede Duo ca o aplicaţie pentru utilizatorii finali, în timp ce vechea aplicaţie Hangouts devine acum o soluţie pentru domeniul business, acolo unde funcţii precum conferinţele video sunt mult mai necesare.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...