Google România: 33% din căutările legate de turism înregistrate în 2015 au fost realizate de pe mobil

Unul din trei români care caută pe internet informaţii despre turism o face prin intermediul telefonului mobil, a declarat, joi, Ana Sipciu, industry manager Google România. 
Economica.net - joi, 23 iun. 2016, 18:25
Google România: 33% din căutările legate de turism înregistrate în 2015 au fost realizate de pe mobil

‘În România vedem că, din toate căutările legate de turism făcute anul trecut, 33% au fost realizate de pe mobil. Asta include tot: research, informaţii, locaţie. Procentul s-a dublat faţă de 2014’, a spus Sipciu.

Potrivit reprezentantului Google România, aceste date arată că turismul este una dintre industriile orientate către mobil.

‘Asta îmi spune că, dacă aş lucra în industria turismului, unul din trei clienţi mă poate căuta de pe dispozitivele mobile. (…) Smartphone-ul este acum mai mult decât un dispozitiv mobil, este un asistent personal. Vedem asta în turism’, a subliniat Ana Sipciu.

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT), în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Turismului (OMT), a organizat, joi, Conferinţa Internaţională ‘Managementul integrat al calităţii pentru destinaţiile turistice: cheia pentru competitivitate’.

Acest eveniment, de o importanţă majoră pentru turismul naţional şi internaţional, şi-a propus, prin tematica abordată, să promoveze şi să dezvolte la nivel internaţional noul trend în domeniul turistic, legat de organizaţiile de management al destinaţiilor, care presupune o viziune integrată a tuturor elementelor care definesc şi conturează o destinaţie turistică. La toate aceste discuţii participă peste 100 de oficiali ai industriei turistice internaţionale.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...