Grecia emite obligaţiuni pe 15 ani. Premieră după criza financiară

Grecia a lansat o licitaţie pentru obligaţiuni pe 15 ani, cea mai lungă perioadă pe care Grecia se împrumută de la debutul crizei financiare din 2010, profitând de ratele scăzute ale dobânzilor şi de recenta îmbunătăţire a creditului suveran, transmit AP şi Reuters citate de Agerpres.
Economica.net - mar, 28 ian. 2020, 13:58
Grecia emite obligaţiuni pe 15 ani. Premieră după criza financiară

Autoritatea pentru gestionarea datoriei publice de la Atena speră să obţină până la 2,5 miliarde de euro (2,75 miliarde de dolari) în prima emisiune de bonduri cu scadenţa după 2023, anul în care se încheie pachetul de măsuri adoptat de creditorii internaţionali pentru a atenua povara datoriei Greciei.

Vineri, agenţia de evaluare Fitch a îmbunătăţit ratingul suveran al Greciei de la „BB minus” la „BB”, perspectiva atribuită fiind pozitivă.

„Dacă în urmă cu 10 ani Grecia era persona non grata pe pieţele financiare internaţionale, acum intenţionează să împrumute între 2 şi 2,5 miliarde de euro la o dobândă de 2% prin emiterea de euroobligaţiuni cu scadenţa în februarie 2035”, a declarat luni un responsabil grec.

Autoritatea pentru gestionarea datoriei publice a mandatat băncile Barclays, BNP Paribas, BofA Securities, Goldman Sachs, HSBC şi JP Morgan să intermedieze acest împrumut.

Marţi, randamentele obligaţiunilor guvernamentale elene pe zece ani au scăzut la 1,175%, cel mai redus nivel din ultimele trei luni.

Anul trecut, obligaţiunile elene au înregistrat cele mai bune performanţe din Europa, pe fondul redresării economiei şi a stabilităţii politice.

Grecia vrea să profite de nivelul redus al dobânzilor existente în prezent pe pieţe financiare, precum şi de îmbunătăţirea ratingului său suveran. Conform proiectului de buget pe 2020, autorităţile de la Atena intenţionează să împrumute între patru şi opt miliarde de euro de pe pieţele financiare.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...