1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

Finanţe şi bănci

Grecia: Valoarea depozitelor din bănci se menţine la cel mai scăzut nivel din ultimii 13 ani

Valoarea depozitelor din băncile elene a crescut uşor în noiembrie, pentru a doua lună consecutiv, dar rămâne la cel mai redus nivel din ultimii 13 ani şi menţine creditorii dependenţi de finanţarea de urgenţă (ELA) acordată de Banca Centrală Europeană (BCE), transmite Reuters. 

30 dec, 2016 | Agerpres

Valoarea depozitelor companiilor şi gospodăriilor a urcat luna trecută cu 170 de milioane de euro, sau 0,14%, la aproximativ 124,80 miliarde de euro, cel mai redus nivel din noiembrie 2003. În octombrie se înregistrase o creştere de 1,16 miliarde de euro, la 124,63 miliarde de euro, arată datele publicate de Banca Centrală a Greciei (BoG).

În ultimele luni, Banca Centrală Europeană a redus plafonul finanţării de urgenţă destinată băncilor greceşti (ELA), după ce restricţiile asupra mişcărilor de capital şi acordul dintre Guvernul de la Atena şi creditorii internaţionali au dus la diminuarea retragerilor de depozite din bănci.

În perioada decembrie 2014 - iulie 2015, ieşirile din depozitele băncilor elene au ajuns la 42 de miliarde de euro.

Cele patru mari bănci greceşti - National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank - sunt prezente şi pe piaţa din România.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO