1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

News

Greva profesorilor - FSLI: Nu sunt întrunite condiţiile legale de a declanşa greva generală la nivelul tuturor sindicatelor afiliate

Condiţiile legale pentru declanşarea grevei generale la nivelul tuturor sindicatelor afiliate la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) nu sunt întrunite, însă acest lucru nu înseamnă că salariaţii din învăţământ sunt mulţumiţi de Legea salarizării, se arată într-un comunicat al FSLI.

12 iun, 2017 | Agerpres

Potrivit sursei citate, conform hotărârii Colegiului Naţional al Liderilor FSLI din data de 31 mai 2017, în perioada 6 - 9 iunie 2017 membrii de sindicat ai organizaţiilor sindicale afiliate la federaţie au fost consultaţi, prin referendum, pentru a-şi exprima opţiunea cu privire la declanşarea grevei generale începând cu data de 12 iunie 2017.

'În urma centralizării datelor primite de la sindicatele afiliate, reiese că 45,67% din totalul membrilor de sindicat FSLI au spus 'DA' pentru grevă generală, începând cu data de 12 iunie 2017, un număr de 27 de sindicate afiliate având între 50% şi 86% opţiune pentru această formă de protest', se spune în comunicat.

FSLI precizează că, în acest context, nu sunt întrunite condiţiile legale pentru declanşarea grevei generale la nivelul tuturor sindicatelor afiliate.

'În această situaţie, nu sunt întrunite condiţiile legale de a declanşa greva generală la nivelul tuturor sindicatelor afiliate la FSLI. Trebuie să spunem răspicat următorul lucru: faptul că nu sunt întrunite condiţiile de declanşare a grevei generale nu înseamnă că salariaţii din învăţământ sunt mulţumiţi de Legea salarizării! Nemulţumirea lor este profundă! Încă o dată se demonstrează că, în ciuda faptului că sunt umiliţi, dascălii pun pe primul plan interesul elevilor şi nu doresc ca şi aceştia să fie afectaţi. Este clar că guvernanţilor nu le pasă de personalul din învăţământ, însă aceştia trebuie să ia în calcul faptul că protestele pot fi reluate după începerea anului şcolar 2017 - 2018 şi sperăm că ni se vor alătura atât elevii, cât şi părinţii acestora', avertizează FSLI.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO