1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

News

Grigorescu, despre închirierea site-ului monitoreu.com: E o tranzacţie privată, veniturile sunt impozitate în România

Tranzacţia privind închirierea platformei online monitoreu.com este privată, grevată de regula confidenţialităţii, însă toate veniturile obţinute în urma acesteia au fost impozitate în România, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu, la Digi 24, informează Agerpres.

09 oct, 2016 | Agerpres

"Este un lucru foarte bun că astfel de lucruri sunt investigate inclusiv de ANI. Vorbim despre o tranzacţie privată care a început şi s-a terminat înainte ca eu să mă fi gândit vreodată să ocup vreo funcţie în minister. Am o viaţă profesională privată care a început cu mult înainte de minister şi care va continua şi după încheierea acestui mandat. Ţin foarte mult la acest lucru, pentru că nu sunt un om născut în scaunul ministerial. (...) Vorbim de o tranzacţie ce a început înainte de acest mandat, nu are legătură cu acest mandat şi nici cu sectorul energetic şi este o tranzacţie până la urmă grevată de o regulă firească de confidenţialitate. Aceste sume sunt declarate, sunt impozitate în România", a explicat Victor Grigorescu, la Digi 24.

El a subliniat, totodată, că există o serie de verificări ale Agenţiei Naţionale de Integritate şi nu este "potrivit" să comenteze.

"Există o serie de verificări ale ANI şi nu este potrivit pentru mine să comentez asupra acestui aspect în cursul acestor investigaţiei şi trebuie să aşteptăm rezultatele acestei investigaţii", a spus ministrul Energiei, menţionând că "am plătit toate taxele care se cuvin statului român, în acest caz".

În urmă cu trei zile, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, afirma, într-un comunicat de presă că, în perioada 1 aprilie 2014 - 31 martie 2015, a cedat drepturile de folosinţă asupra unei platforme de Internet pentru suma de 792.000 de lei, însă aceste informaţii figurează în declaraţiile sale de avere.

"Referitor la verificarea declaraţiilor mele de avere din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), consider că aceasta este cât se poate de normală. Înţeleg că ea a fost declanşată la cererea unei persoane particulare, lucru posibil şi firesc, conform legilor în vigoare. Orice declaraţie de avere, mai ales a demnitarilor statului român, poate fi contestată sau verificată la solicitarea oricui doreşte să depună o astfel de cerere. Aşadar, consider că investigaţia este cât se poate de normală şi sunt la dispoziţia ANI fără niciun fel de rezerve", a arătat ministrul.

El a subliniat că a trecut încă de la început în declaraţiile de avere o tranzacţie începută la data de 1 aprilie 2014 şi care s-a încheiat la 31 martie 2015.

"Obiectul tranzacţiei menţionate este o platformă online dedicată analizei pe surse deschise a politicilor comerciale comune a Uniunii Europene prin care se agregau datele vizând aceste politici, inclusiv date statistice oferite de Eurostat. Domeniul de Internet pe care a fost funcţională platforma este monitoreu.com. Domeniul respectiv fost înregistrat în anul 2012 şi se află în continuare în proprietatea mea", a susţinut Grigorescu.

Platforma a fost un start-up funcţional şi atractiv pentru care Grigorescu a primit mai multe oferte la momentul respectiv, se mai arată în comunicat.

"Am acceptat o oferta de a ceda folosinţa acestei platforme timp de un an contra sumei de 792.000 lei, impozabili, care se regăseşte în declaraţia mea de avere, cu opţiunea ca la finalul contractului să pot dezvolta un proiect de anvergură. O altă tranzacţie nu a mai avut loc. Domeniul online pe care a funcţionat platforma este înregistrat pe numele meu personal, iar tranzacţia a fost făcut de asemenea în nume personal, motiv pentru care ea şi figurează ca atare în declaraţiile de avere. Plata a fost declarată şi, în consecinţă, impozitată în totalitate", a mai declarat Grigorescu.

Vineri, premierul Dacian Cioloş a discutat cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu, referitor la anunţul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

"Evaluarea declaraţiilor de avere ale ministrului Energiei, Victor Grigorescu, de către Agenţia Naţională de Integritate este un demers firesc, pe care această instituţie îl face conform competenţelor legale. Rezultatele acestei evaluări vor fi în măsură să clarifice aspectele legate de declaraţiile de avere depuse de ministrul Energiei. Premierul speră ca rezultatele ANI să fie făcute public cât mai repede pentru a pune punct îndoielilor şi comentariilor", a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO