1EUR = 4.8314 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Grindeanu, despre companiile de stat care înregistrează profit: Fiecare va prezenta planul de dezvoltare

Fiecare companie de stat, care înregistrează profit, va prezenta planul de dezvoltare, a afirmat, marţi, premierul Sorin Grindeanu.

23 mai, 2017 | Agerpres

Întrebat la televiziunea B1 de ce a decis Guvernul să ia profiturile înregistrate de companiile de stat precum Nuclearelectrica, Transgaz şi Romgaz, Grindeanu a răspuns: 'Fiecare companie în parte va veni să discute planul (...) de dezvoltare şi se va discuta acest plan de dezvoltare (...) Guvernul s-a împrumutat nu acum, ci în anii trecuţi, de pe piaţă (...), într-un final, inclusiv din depozitele acestor foarte puternice companii, cu dobândă. Deci noi ajungem să plătim dobândă la banii care sunt tot ai noştri (...) Asta s-a întâmplat în toţi aceştia ani'.

Şeful Executivului a dat exemplu Transgaz, precizând că această companie trebuie să devină un jucător regional.

'Pe fiecare companie în parte se va discuta ceea ce au ca şi plan de dezvoltare. (...) Transgazul trebuie să devină un jucător regional (...) Transgazul, în perioada următoare, în anii următori, având în vedere şi dezvoltările care se prefigurează a fi făcute la Marea Neagră, trebuie să vină cu acest plan de dezvoltare. În momentul în care vine cu lucruri clare, cu lucruri care trebuie a fi finanţate, nimeni n-o să le ia acele sume de bani', a mai afirmat Grindeanu.

Întrebat de ce crede că manageri ai unor astfel de companii afirmă că Guvernul vrea să le ia banii, Grindeanu a replicat: 'Mi-e dificil să vă răspund (...) Fiecare dintre noi avem bănuieli. Deocamdată, noi trebuie să luăm decizii'.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO