1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 13 º

Finanţe şi bănci

Grupul bursier CME vrea să lanseze contracte futures pentru bitcoin. Moneda virtuală a urcat puternic după anunţ

Grupul bursier american CME vrea să lanseze contracte futures pentru bitcoin, decizie care ar putea atrage un val de investitori interesaţi de plasamente în cea mai utilizată monedă virtuală, care s-a apreciat cu peste 500% în acest an, iar marţi a atins un nou record, relatează Bloomberg citat de News.ro.

01 noi, 2017 | News.ro

Bitcoin s-a apreciat marţi cu până la 5,2%, la 6.416,39 dolari pe unitate, după ce CME a anunţat că va oferi instrumente derivate pentru bitcoin în trimestrul patru, scrie News.ro.

Contractele futures vor fi decontate în numerar bazat pe un indicele al bitoin, calculat de CME.

Iniţiativa vine în urma unui anunţ al Chicago Board Options Exchange din luna august, potrivit căruia analizează oportunităţile oferite de instrumentele derivate pentru bitcoin, în timp ce Comisia pentru tranzacţii cu contracte futures destinate mărfurilor a înregistrat în iulie platforma LedgerX, de tranzacţionare a monedei virtuale, ca primă platformă reglementată la nivel federal pentru derivate ale bitcoin şi casă de cliring.

Odată ce vor apărea contractele futures pentru bitcoin, următorul pas logic ar fi un fond în bitcon tranzacţionat la bursă. Până în prezent, Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare a respins aprobarea unor astfel de fonduri motivând că nu exită instrumente derivate pentru moneda virtuală.

Înfiinţarea unor astfel de fonduri de investiţii şi instrumente derivate pentru bitcoin ar face ca moneda virtuală să devină mult mai atractivă pentru fondurile de hedging şi fondurile mutuale.

CME este operatorul celei mai mari pieţe de opţiuni şi contracte futures din lume, având în proprietate platforme mari de tranzacţionare din Chicago, New York şi Londra. Compania mai deţine indicii de acţiuni şi financiari Dow Jones, precum şi casa de cliring CME Clearing Services.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO