1EUR = 4.8254 RON | Bucureşti 7 º

Companii

Grupul chinez Anbang depăşeşte oferta Marriott, şi propune 13,16 miliarde dolari pentru compania americană Starwood Hotels

Grupul chinez Anbang Insurance este pregătit să preia compania americană Starwood Hotels & Resorts Worldwide, operatorul lanţurilor de hoteluri Sheraton şi Westin, pentru mai mult de 13 miliarde de dolari în numerar, cea mai mare achiziţie a unei companii din China în SUA, transmite Reuters, citată de Agerpres.

18 mar, 2016 | Agerpres

Asiguratorul chinez a depăşit vineri cu aproape 15% precedenta ofertă în numerar şi acţiuni făcută de cel mai mare lanţ de hoteluri din SUA, Marriott International.

Starwood a decis că oferta Anbang este superioră şi a anunţat că intenţionează să renunţe la acordul cu Marriott.

Consorţiul condus de Anbang, care include şi firmele de private equity J.C. Flowers & Co din SUA şi Primavera Capital din China - a oferit 78 dolari pe acţiune, în numerar, sau în total 13,16 miliarde de dolari pentru Starwood, care are 1.300 de hoteluri în aproximativ 100 de ţări şi în jur de 188.000 de angajaţi.

Grupul Starwood a anunţat încă din luna aprilie 2015 că analizează mai multe opţiuni strategice, iar în luna iulie a purtat discuţii cu mai mulţi posibili investitori, printre care InterContinental Hotels Group, Wyndham Worldwide şi mai multe fonduri suverane de investiţii.

Conform cotaţiei acţiunilor Starwood la închiderea şedinţei de joi a Bursei de la New York, oferta Marriott pentru Starwood valora 68,06 dolari pe acţiune, sau în total 11,5 miliarde de dolari.

Vineri, titlurile Starwood au urcat cu 4,7%, la 79,99 dolari, cel mai ridicat nivel din noiembrie.

Marriott, care are termen până în 28 martie să contracareze oferta Anbang, a anunţat că ia în considerare toate opţiunile. Analistul Dan Wasiolek, de la Morningstar, susţine că Marriott va veni probabil cu o ofertă mai ridicată.

Grupul Marriott are un portofoliu compus din peste 20 de mărci de hoteluri printre care Courtyard, Fairfield Inn, Ritz - Carlton, Bulgari Hotels şi JW Marriott Hotels. În România, JW Marriott Bucharest Grand Hotel este un hotel de cinci stele din Bucureşti, deschis în anul 1999.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO