Grupul Garanti România a înregistrat profit net de 143,4 milioane lei în 2017

Grupul Garanti România, care reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing şi Garanti Credite de Consum, a realizat un profit net consolidat de 143,4 milioane lei în 2017, fiind cel mai bun an al Grupului în România, potrivit unui comunicat al acestuia.
Economica.net - joi, 01 feb. 2018, 14:02
Grupul Garanti România a înregistrat profit net de 143,4 milioane lei în 2017

De asemenea, Grupul Garanti a înregistrat anul trecut venituri nete consolidate de 620,7 milioane lei, precum şi o creştere de aproape 13% a volumului total de active, care a urcat la 11,44 miliarde lei.

La nivel individual, Garanti Bank a înregistrat un profit net de 109,7 milioane de lei la finalul lunii decembrie, ajungând la o rentabilitate a capitalurilor proprii (ROE – return on equity) de peste 10%, toate liniile de business generând profitabilitate.

Potrivit comunicatului, strategia eficientă a băncii de a dezvolta un portofoliu sănătos a determinat creşteri anuale de 8,1% a volumului de credite (de la 6,71 miliarde lei în 2016, la 7,25 miliarde lei în 2017), precum şi de 22,8% a volumului de depozite (de la 6,24 miliarde lei în 2016, la 7,67 miliarde lei în 2017).

‘2017 a fost cel mai bun an al nostru în România şi avem o strategie pe termen lung de a fi un partener financiar de încredere pentru clienţii noştri, pe toate segmentele de afaceri şi de a ne menţine profitabilitatea într-o manieră sustenabilă. Suntem o bancă de importanţă sistemică şi ne propunem să ne consolidăm poziţia. Ne vom concentra pe satisfacţia angajaţilor şi clienţilor noştri şi vom investi în continuare în calitatea serviciilor şi a canalelor noastre digitale’, a declarat Ufuk Tandoðan, CEO Garanti Group România.

Garanti Bank este printre primii cinci emitenţi de carduri de credit din piaţă, în timp ce reţeaua de POS-uri depăşeste 12.000 de unităţi.

Ca parte a aceluiaşi grup care oferă servicii financiare integrate, şi instituţiile nebancare ale Grupului Garanti România au înregistrat rezultate solide în 2017. Astfel, Garanti Credite de Consum a atins un profit net de 19,6 milioane lei, iar Garanti Leasing un profit net de 14,2 milioane lei.

Grupul Garanti România este deţinut de Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. În 2017, TGB a înregistrat un venit net consolidat de 6,39 miliarde lire turceşti (1,41 miliarde euro) şi active de 356,33 miliarde miliarde lire turceşti (78,68 miliarde euro), în timp ce contribuţia la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite (cash şi non-cash) în valoare de 285,55 miliarde lire turceşti (63,05 miliarde euro). TGB deserveşte 15 milioane de clienţi în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acţionarul majoritar al TGB. Anul trecut, BBVA a înregistrat un volum consolidat al activelor de 690,06 miliarde euro şi un profit net atribuibil de 3,52 miliarde euro.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul de la Budapesta va ajuta companiile ungare să se extindă pe pieţele externe
Guvernul de la Budapesta va ajuta companiile ungare să se extindă pe pieţele externe
Guvernul ungar va utiliza toate mijloacele aflate la dispoziţia sa pentru a sprijini extinderea companiilor ungare pe pieţele externe, a declarat luni ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului,......
Program Fidelis – Statul împrumută 1,44 miliarde lei de la populaţie
Program Fidelis – Statul împrumută 1,44 miliarde lei de la populaţie
Ministerul Finanţelor a listat luni patru noi emisiuni de titluri de stat Fidelis în valoare totală de peste 1,44 miliarde ...
Regulamentul pentru stocarea gazelor a fost adoptat de Consiliul UE
Regulamentul pentru stocarea gazelor a fost adoptat de Consiliul UE
La trei luni de la publicarea propunerii legislative de către Comisie, Consiliul UE a adoptat definitiv regulamentul care ...
Creditul neguvernamental a crescut în mai cu 1,6%
Creditul neguvernamental a crescut în mai cu 1,6%
Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a crescut în luna mai 2022 cu 1,6% faţă de aprilie ...