Grupul MOL a înregistrat un profit net de 835 milioane de dolari, după nouă luni

Grupul MOL a obţinut în trimestrul al treilea un profit net de 323 milioane de dolari, ajungând la un total de 835 milioane de dolari pe primele nouă luni ale anului 2018, potrivit unui comunicat de presă al companiei.
Economica.net - mie, 31 oct. 2018, 08:44
Grupul MOL a înregistrat un profit net de 835 milioane de dolari, după nouă luni

Rezultatul operaţional (Clean CCS EBITDA) a crescut cu 23%, ajungând la 708 milioane de dolari în trimestrul al treilea, fiind aproape de atingerea ţintei actualizate pentru 2018 (2,4 miliarde dolari). Datorită creşterii substanţiale a rezultatelor operaţionale (Clean CCS EBITDA) în trimestrul al treilea, rezultatul EBITDA pe primele nouă luni ale anului a depăşit două miliarde de dolari.

Segmentul Upstream a generat un rezultat EBITDA de 319 milioane de dolari în trimestrul 3, în creştere cu 70% faţă de anul trecut, datorită preţului mai ridicat la petrol şi gaze. Producţia zilnică medie de hidrocarburi a scăzut foarte puţin în trimestrul al treilea şi s-a situat la 108.300 barili echivalent petrol pe zi (bpe), în condiţiile în care creşterea producţiei în perimetrul Catcher din Marea Britanie a compensat în mare parte evoluţiile anuale obişnuite.

Rezultatul operaţional (Clean CCS EBITDA) generat de segmentul Downstream s-a menţinut la aproape acelaşi nivel de 262 milioane de dolari în trimestrul al treilea, în pofida scăderii semnificative a marjelor pe segmentul de rafinare şi produse petrochimice. Marjele în scădere au fost compensate în mare parte de volumele solide şi de îmbunătăţirea marjelor din vânzări pe segmentul de rafinare în acest trimestru.

Segmentul Consumer Services şi-a continuat creşterea de două cifre, încurajat de expansiunea dinamică a marjei non-fuel şi de tendinţele pozitive ale pieţei combustibililor. Segmentul a atins un nou rezultat trimestrial record, de 147 milioane de dolari cu 11% mai mult faţă de anul precedent.

Odată cu accelerarea puternică a implementării conceptului non-fuel, numărul staţiilor de servicii în care a fost introdus conceptul Fresh Corner a crescut la 606, de la 363 cu un an în urmă.

Vânzările retail de motorină ale MOL România au înregistrat o creştere de 9 % faţă de trimestrul precedent, ajungând la 145 kt. În ceea ce priveşte vânzările retail de benzină, acestea au fost stabile, situându-se la 42 kt.

Segmentul Gas Midstream a înregistrat un rezultat EBITDA de 25 milioane de dolari în trimestrul al treilea, situându-se sub nivelul anului trecut din cauza scăderii volumelor şi creşterii costului energiei.

„Rezultatele foarte solide raportate pe trimestrul al treilea ne vor permite să atingem cu uşurinţă sau să depăşim ţinta orientativă de 2,4 miliarde dolari stabilită pentru rezultatele operaţionale CCS EBITDA în 2018, reuşind totodată să continuăm procesul de transformare strategică a companiei în cadrul căruia am atins repere importante în ultimele trei luni. Rezultatul EBITDA şi fluxul de numerar liber au crescut cu peste 20% în trimestrul al treilea, în timp ce segmentul Upstream a capitalizat majorarea preţului la petrol şi a devenit principalul contributor cu numerar, segmentul Consumer Services şi-a continuat creşterea de două cifre şi segmentul Downstream a raportat rezultate stabile, în pofida unui context macro mult mai slab. Între timp, am încheiat contracte EPC (de inginerie, achiziţie şi construcţie) pentru proiectul poliol şi am agreat un parteneriat strategic privind reciclarea plasticului pe durata acestui trimestru”, a afirmat Zsolt Hernadi, preşedinte-director general al Grupului.

Grupul MOL este o companie internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, 26.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. Experienţa grupului în domeniul explorării şi producţiei de hidrocarburi sprijină operaţiunile de producţie în 8 ţări şi activităţile de explorare în 13 ţări.

Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în nouă ţări, din care 218 în România.

Te-ar mai putea interesa și
Statul mai are nevoie de doi ani pentru a finaliza locuințele cu bani de la Banca Consiliului Europei. Câte locuințe finalizează din cele 7.000 prevăzute inițial
Statul mai are nevoie de doi ani pentru a finaliza locuințele cu bani de la Banca Consiliului Europei. Câte locuințe finalizează ...
Cel mai mare dezvoltator din România, statul, nu a reușit să cheltuie 175 de milioane de euro dintr-un împrumut acordat în 2016 pentru construcția a 7.000 de locuințe. ...
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...