1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 28 º

News

Guvernul a aprobat noi specializări de master şi programe de studii de licenţă în anul universitar 2016-2017

Guvernul a introdus, în şedinţa de miercuri, noi specializări în învăţământul superior pentru anul universitar 2016-2017, precum chimia farmaceutică, media digitală, leadership-ul militar sau pedagogia socială, potrivit Agerpres.

14 sep, 2016 | Agerpres

'Guvernul a modificat HG 376/2016 privind aprobarea Nomenclatorului domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare şi a structurii instituţiilor de învăţământ superior pentru anul universitar 2016-2017, în sensul modificării unor specializări, conform rapoartelor ARACIS, introducerii de noi specializări evaluate de ARACIS şi actualizării unor structuri ale instituţiilor de învăţământ superior, la cererea acestora', precizează un comunicat de presă al Executivului.

Potrivit sursei citate, actul normativ introduce următoarele noi specializări sau programe de studii universitare de licenţă: chimie farmaceutică, echipamente şi sisteme electronice militare, electronică - radioelectronică de aviaţie, media digitală, managementul sistemelor de supraveghere aeriană, leadership militar şi pedagogie socială.

Totodată, sunt introduse 35 de programe noi pentru studii de licenţă, distribuite în 22 de instituţii de învăţământ superior, iar pentru 59 există modificări ale capacităţilor de şcolarizare ale unor programe de studii, conform rapoartelor ARACIS.

Trei instituţii de învăţământ superior - Universitatea 'Ştefan cel Mare' din Suceava, Universitatea din Piteşti şi Universitatea Creştină 'Partium' din Oradea îşi modifică structura, la solicitarea acestora, în baza hotărârilor Senatelor universitare.

Totodată, Guvernul a completat, în şedinţa de miercuri, HG 402/2016 privind domeniile şi programele de studii universitare de master acreditate şi numărul maxim de studenţi ce pot fi şcolarizaţi cu domenii şi programe acreditate în perioada ianuarie - august 2016.

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES, actul normativ prevede, în cazul a 31 de universităţi, 64 de programe de studii universitare de master noi, modificarea denumirii a trei programe, precum şi modificarea capacităţii de şcolarizare pentru un domeniu.

Sursa citată precizează că modificările au fost făcute la propunerea Senatelor universităţilor de a fi actualizare sau reorganizate programele de studii de master în concordanţă cu cerinţele angajatorilor şi solicitările beneficiarilor.

'Hotărârea adoptată de Guvern respectă angajamentele asumate de România în cadrul Strategiei Europa 2020. De asemenea, actul normativ respectă recomandările Cadrului strategic - Educaţie şi formare profesională 2020 referitoare la asigurarea accesului şi participării în învăţământul superior, îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei educaţiei şi formării universitare, dobândirea de competenţe necesare pentru ocuparea unui loc de muncă, stimularea creativităţii şi inovării, asigurarea competitivităţii şi promovarea excelenţei, încurajarea mobilităţilor studenţeşti', se mai arată în comunicatul Guvernului.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO