1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

News

Guvernul adoptă OUG privind parteneriatul public-privat. Dăncilă: În administraţia publică locală s-au eliminat toate avizele ex-ante

Guvernul va adopta, în şedinţa de joi, OUG privind parteneriatul public-privat, premierul Viorica Dăncilă precizând că în administraţia publică locală s-au eliminat toate avizele ex-ante, astfel că pe baza hotărârilor CJ sau CL se poate trece direct la demararea procedurilor de contractare.

10 mai, 2018 | News.ro

"Astăzi vom adopta OUG referitoare la parteneriatul public-privat, prin care vrem să eliminăm blocajele, dar şi să creştem capacitatea de investiţii în România. Nu a fost niciodată în România o lege a parteneriatului public-privat care să aibă succes. Este în primul rând vorba de o deblocare a legislaţiei, de o comprimare a termenelor de atribuire a contractelor pe baza unui studiu de fundamentare prin care se face selecţia partenerilor privaţi. De asemeni, în administraţia publică locală s-au eliminat toate avizele ex-ante, astfel încât pe baza hotărârilor luate în consiliul judeţean sau în consiliul local se poate trece direct la demararea procedurilor de contractare cu parteneriatul public-privat", a precizat premierul.

Viorica Dăncilă a spus că, pe lângă construcţia de bunuri, va fi introdusă şi operarea de servicii, ceea ce este o premieră în România.

"În acelaşi timp, excludem normele de aplicare. Legea este clară, se poate aplica în mod direct. Totuşi, pentru o bună înţelegere e legii se va elibera un ghid de bune practici care nu este obligatoriu, dar care poate fi folosit ca şi un îndrumar. Se constituie un termen de un an de zile pentru crearea unui fond special de finanţare a contractelor parteneriatului public-privat la nivel naţional", a menţionat Dăncilă.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să aibă "o discuţie foarte fermă" cu miniştrii avizatori la OUG privind parteneriatul public-privat, cărora să le spună că "partidul" nu acceptă să nu fie adoptată joia viitoare.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO