Guvernul britanic nu a evaluat impactul economic al ieşirii din UE fără un acord – ministrul pentru Brexit

Guvernul britanic nu a întreprins o evaluare a impactului economic pe care l-ar avea ieşirea ţării din Uniunea Europeană fără un acord cu blocul comunitar, a declarat miercuri, în parlament, ministrul pentru Brexit, David Davis, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 15 mart. 2017, 11:56
Guvernul britanic nu a evaluat impactul economic al ieşirii din UE fără un acord - ministrul pentru Brexit

Premierul Theresa May, care urmează să iniţieze procedura oficială de ieşire din UE în cursul lunii martie, a afirmat în mod repetat că este pregătită să încheie negocierile cu blocul comunitar fără un acord dacă nu va fi mulţumită de termenii oferiţi.

Cu prilejul audieri sale miercuri într-o comisie parlamentară, Davis a declarat că ultima analiză disponibilă cu privire la acest scenariu datează din timpul campaniei pentru referendumul din 2016, când britanicii au decis ieşirea ţării din UE.

Guvernul ‘a făcut o estimare în timpul campaniei pentru referendum, dar cred că una din problemele ridicate este aceea că aceste prognoze nu par foarte solide’, a menţionat Davis, intrat în cabinet după consultarea din 23 iunie.

Presat să răspundă dacă de atunci s-a întreprins ceva, el a răspuns că nu, explicând că principalul motiv este acela că există prea multe variabile şi incertitudini, inclusiv în domenii precum procedurile vamale.

Întrebat dacă ieşirea din UE fără un acord ar însemna un rezultat prost pentru Marea Britanie, Davis a răspuns că nu crede că ar fi la fel de bun precum acordul de liber schimb ţintit de Londra, dar i-a dat dreptate Theresei May că ar fi o variantă preferabilă unui acord prost.

‘Nu pot cuantifica pentru dumneavoastră în amănunt deocamdată. E posibil să pot face acest lucru peste aproximativ un an. Cu siguranţă, nu este o situaţie la fel de înfricoşătoare precum cred unii oameni, dar nici atât de simplă cum cred unii’, a continuat el.

Ministrul pentru Brexit a mai spus că se aşteaptă ca regina Elisabeta a II-a să promulge joi legea ce autorizează primul-ministru să declanşeze procedura oficială de divorţ de Uniunea Europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Grindeanu: Anul acesta începe construcţia primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova
Grindeanu: Anul acesta începe construcţia primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova
Construcţia primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova începe anul acesta, urmând să fie semnate ...
Ucraina: UE nu se ia deocamdată după Statele Unite, care au rechemat familiile diplomaţilor – Borrell
Ucraina: UE nu se ia deocamdată după Statele Unite, care au rechemat familiile diplomaţilor – Borrell
Uniunea Europeană nu vede niciun motiv să dramatizeze tensiunile dintre Ucraina şi Rusia şi nu intenţionează deocamdată ...
Bucureşti a sărit de 10, rată de infectare. La nivel naţional: 12.082 cazuri noi, 40 morţi, în 24 de ore – Coronavirus luni, 24.01.2022
Bucureşti a sărit de 10, rată de infectare. La nivel naţional: 12.082 cazuri noi, 40 morţi, în 24 de ore – Coronavirus ...
Criza Coronavirus luni, 24 ianuarie 2022 - 12.082 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. 41 decese, dintre care 1 anterior.