1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

News

Guvernul din Cipru a suspendat operaţiunile Cyprus Airways după ce UE a stabilit că operatorul a primit ilegal ajutor de stat

Operatorul aerian Cyprus Airways îşi va înceta activitatea, după ce Comisia Europeană a stabilit că a primit ilegal ajutor de stat, cu ajutorul căruia a reuşit să evite falimentul, a anunţat vineri Guvernul de la Nicosia, transmit DPA şi Reuters.

09 ian, 2015 | Agerpres

Va fi numit un administrator al companiei şi licenţa de operare va fi revocată, le-a declarat jurnaliştilor ministrul cipriot de Finanţe, Harris Georgiades.

Vineri, Comisia Europeană a cerut Cyprus Airways să ramburseze peste 100 milioane de euro (118 milioane de dolari) din ajutorul primit de la Executivul cipriot.

Guvernul, care deţine 93% din Cyprus Airways, a anunţat anul trecut că este în căutarea unui investitor strategic pentru a menţine compania pe linia de plutire, după pierderile masive înregistrate în ultimii ani.

Cyprus Airways, înfiinţată în 1947, are peste 500 de angajaţi şi o flotă de şase aeronave. Comisia Europeană susţine că operatorul a primit ilegal ajutoare de stat de 73 milioane de euro în 2012 şi încă 102,9 milioane de euro în 2013.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO