1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Guvernul înfiinţează o societate mixtă cu americanii de la General Dynamics pentru producţia în România de tehnică militară

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a anunţat, în debutul şedinţei de Guvern de vineri, că a discutat cu reprezentanţii companiei americane General Dynamics pentru înfiinţarea, până la finalul anului, a unei companii mixte, care să producă vehicule militare în România începând cu vara anului 2018, scrie News.ro.

04 aug, 2017 | News.ro

"Şi astăzi am avut, împreună cu ministrul Fifor, o discuţie importantă cu compania General Dynamics Land Systems. Până la finalul anului se va finaliza înfiinţarea unei societăţi mixte şi anul viitor în această perioadă, iulie, august, vom avea producţie efectuată în România, cu Uzina Mecanică Bucureşti", a anunţat el, scrie News.ro.

Ţuţuianu a precizat că, în următoarele două săptămâni, va veni "cu lucruri concrete în Guvern".

La finalul lunii martie, ministrul Economiei de atunci, Mihai Tudose, s-a întâlnit miercuri cu delegaţiile companiilor General Dynamics, Bell Helicopter şi Boeing. Proiectele avute în vedere sunt posibile colaborări în industria de apărare. Companiile au de altfel deja colaborăi cu IAR Braşov şi Romaero.

General Dynamics este un producător american de vehicule militare, printre care tancuri uşoare şi alte vehicule blindate. România ar putea produce, cel mai probabil, transportorul blindat Piranha 3.


Piranha III este un transportor blindat 8x8 ce poate atinge viteza maximă de 100 de kilometri pe oră şi are o autonomie de circa 800 de kilometri. Vehiculul are un echipaj alcătuit din trei până la cinci militari.

Reprezentanţii General Dynamics European Land Systems (GDELS) spun că armata română foloseşte din 2006 transportoarele Piranha.

'Armata României este un important utilizator de vehicule Piranha, iar acest contract ne onorează pentru că reflectă încrederea deosebită şi satisfacţia forţelor armate române faţă de acest vehicul', a spus unul dintre vicepreşedinţii grupului GDELS, Thomas Kauffmann, citat de UPI.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO