1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Guvernul nu mai vrea bani de la Romgaz pentru cablul electric submarin spre Turcia, deocamdată

Departamentul pentru Energie nu a participat nici la a doua convocare a adunării  generale a acţionarilor Romgaz (SNG). Astfel a fost amânată decizia privind la implicarea cu capital a Romgaz în aceste companiile de proiect pentru construcţia idrocentralei de la Tarniţa şi a cablului submarin România – Turcia. Vestea a produs satisfacţie administratorului Fondului Proprietatea,  Franklin Templeton.

18 mar, 2014 | | ECONOMICA.net

AGA Romgaz (SNG) trebuia să aprobe participarea companiei cu aproape nouă milioane de lei la capitalul Hidro Tarniţa SA, care trebuie să construiască hidrocentrala de acumulare prin pompaj de la Tarniţa-Lăpuşteşti (Cluj), şi cu două milioane de euro la capitalul companiei de proiect pentru construirea cablului de interconectare submarină de  400 Kv dintre România şi Turcia, prin  achiziţie de acţiuni.

Departamentul pentru Energie are 70% din acţiunile SNG, dar nu s-a prezentat. Fondul Proprietatea (FP), care are 15% din titlurile SNG s-a opus, iar acum salută amânarea deciziei Guvernului, pentru că, „la momentul actual, nu există suficiente informaţii referitoare la aceste proiecte şi la structurarea finanţării acestora pentru a lua o decizie în deplină cunoştinţă de cauză", potrivit unui comunicat al FP.

Romgaz (SNG) este a doua cea mai mare companie românească listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), unde este evaluată la peste 12,9 miliarde de lei ( 2,86 miliarde de euro).

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, spera, în noiembrie că în acest an vor fi finalizate negocierile pentru atragerea de parteneri pentru construcţia hidrocentralei Tarniţa.

Pe de altă parte, Nuclearelectrica va participa cu câte 2 mil. euro la Tarniţa şi la cablul submarin între România şi Turcia.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO