1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

News

Guvernul prelungeşte până în aprilie suplimentarea cu 2.000 de posturi la ambulanţă şi DSP, din cauza crizei generate de Covid-19

Guvernul vrea să menţină încă şase luni suplimentarea cu 2.000 de posturi la serviciile de ambulanţă şi direcţiile de sănătate publică, pe fondul creşterii semnificative a numărului de cazuri în ţara noastră, explică Executivul în nota de fundamentare a unui proiect de act normativ lansat în dezbatere publică. Economica.net a scris în martie despre decizia Guvernului de a suplimenta, vreme de şase luni, numărul de posturi din serviciile de ambulanţă şi DSP.

Context

La 1 aprilie 2020 a intrat în vigoare Hotărârea Guvernului nr. 254/2020 prin care serviciile de ambulanţă şi direcţiile de sănătate publică au fost suplimentate cu 2.000 de posturi pe o perioadă de şase luni ca să facă faţă crizei determinate de noul coronavirus. Economica.net a scris, pe larg, despre acest subiect la acest link.

Executivul vrea să prelungească suplimentarea numărului de posturi din DSP şi ambulanţă cu încă şase luni, în contextul evoluţiei îmbolnăvirilor cu Sars-CoV-2.

"Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice determinată de creșterea semnificativă a numărului de cazuri de coronavirus pe teritoriul României, coroborată cu instituirea unor noi măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic prin care personalului direcțiilor de sănătate publică și al serviciilor de ambulanță i-au fost instituite obligații suplimentare, este necesar a se prelungi perioada de aplicabilitate a Hotărârii Guvernului nr. 254/ 2020 pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii prin care a fost suplimentat numărul de posturi pentru serviciile publice de ambulanță și direcțiile de sănătate publică cu încă şase luni", se arată în proiectul de act normativ consultat de Economica.net.

Concret, ce prevede proiectul de act normativ pus în dezbatere publică:

Începând cu data de 1 aprilie 2020, pe o perioadă de maximum 12 luni, numărul maxim de posturi se suplimentează cu 2.000 de posturi, din care:

  • 1000 de posturi pentru direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti;
  • 1000 de posturi pentru serviciile de ambulanţă judeţene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov.
loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO