1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Holzindustrie Schweighofer deschide o nouă fabrică de cherestea în România

Holzindustrie Schweighofer a inceput operatiunile in noua fabrica de chesterea de la Reci, judetul Covasna. Acest proiect reprezinta o investitie de 150 milioane de euro si va genera 650 de locuri de munca direct in fabrica si alte peste 2.000 de locuri de munca in regiune.

27 oct, 2015 | Economica.net

Noua fabrica, a carei constructie a inceput in luna decembrie a anului 2013, are o suprafata de 70 de hectare si o capacitate de debitare anuala de 800.000 m3 lemn rotund, provenit exclusiv din paduri administrate durabil din Romania si din alte tari precum Polonia, Ungaria, Austria, Croatia, Slovenia etc. In urma acestei investitii, Holzindustrie Schweighofer devine unul dintre cei mai mari angajatori privati din zona.

In prezent, fabrica are peste 300 de angajati, insa numarul acestora va ajunge la 650, la capacitate maxima. De asemenea, in baza experientelor anterioare, din celelalte fabrici, compania estimeaza ca alte peste 2.000 de locuri de munca vor fi generate in industrii conexe, datorita colaborarii cu alte firme. In acelasi timp, Holzindustrie Schweighofer va fi unul dintre principalii contribuabili din judetul Covasna, intrucat fabrica de la Reci va aduce la buget contributii anuale de peste 6,8 milioane de euro prin plata de taxe si impozite.

Săptămâna trecută, un raport al organizaţiei non-guvernamentale US Environmental Investigation Agency arată că Holzindustrie Schweighofer a încurajat defrişările ilegale din România.

În luna iulie, Ministerul Mediului a anunţat că a sesizat Parchetul instanţei supreme în urma unui control la Holzindustrie Schweighofer, după ce a constatat nereguli printre care şi suspiciuni privind existenţa mai multor operatori economici care au furnizat lemn provenit din tăieri ilegale.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO