Huawei este dispusă să achite dezvoltatorilor de aplicaţii mobile 26 milioane de dolari pentru a suplini absenţa Play Store din telefoanele sale

Huawei încearcă să împrospăteze propriul ecosistem de aplicații după ce i s-a tăiat accesul la serviciile Google și vrea să atragă dezvoltatorii de aplicații. Huawei intenționează să cheltuiască aproximativ 26 de milioane de dolari pentru a atrage dezvoltatorii IT să creeze aplicații pentru noile telefoane. În timp ce Android este open source și poate fi folosit de Huawei, gigantul tehnologic chinez nu poate să folosească serviciile Google precum Play Store. Noua investiție, anunțată la Londra, este destinată dezvoltatorilor de aplicații pentru magazinul AppGallery de la Huawei, potrivit Business Insider.
Economica.net - lun, 20 ian. 2020, 19:57
Huawei este dispusă să achite dezvoltatorilor de aplicaţii mobile 26 milioane de dolari pentru a suplini absenţa Play Store din telefoanele sale

Aplicațiile construite pentru magazinul de aplicații Huawei vor avea mai puține reclame și notificări, a spus Jaime Gonzalo, Vicepreşedintele Huawei pentru servicii mobile europene. „Acest lucru este foarte bun din perspectiva confidențialității. Reclamele nu sunt importante pentru noi”, a declarat oficialul.

Afirmaţiile au fost făcute cu ocazia unui eveniment dedicat developerilor la Londra, pe 15 ianuarie.

În luna mai a anului trecut, din considerente de securitate naţională pentru care încă nu a fost aduse nici până acum dovezi publice, administraţia americană a interzis Huawei să mai folosească tehnologii americane. Decizia i-a obligat pe cei de la Huawei să găsească înlocuitori pentru multe din serviciile şi aplicaţiile pe care le foloseau pe smartphone-urile şi tabletele companiei, inclusiv să dezvolte un sistem propriu de operare.

Una dintre cele mai mari provocări pentru Huawei după ce a fost inclusă de SUA pe lista neagră a companiilor rămâne impactul asupra diviziei de consumatori, mai exact vânzările de smartphone-uri. Totuşi, în pofida interdicţiei, producătorul chinez spune că a vândut anul trecut 6,9 milioane de telefoane 5G.

În prezent, noile telefoane Huawei funcţionează pe o versiune de Android open-source. Compania nu a fost foarte clară despre momentul în care ar putea începe să înlocuiască Android-ul cu Harmony, propriul sistem de operare, dar cel mai recent, un director executiv a sugerat că Harmony ar putea fi gata de utilizare până la jumătatea anului 2020.

Selecția de aplicații disponibile prin magazinul de aplicații Huawei rămâne slabă în comparație cu cea a Google. Amazon, Snapchat, TikTok și jocul „Fortnite” sunt disponibile prin intermediul galeriei de aplicații, dar, în rest, aplicațiile populare în rândul consumatorilor lipsesc.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...