1EUR = 4.8705 RON | Bucureşti 22 º

News

Huawei este dispusă să achite dezvoltatorilor de aplicaţii mobile 26 milioane de dolari pentru a suplini absenţa Play Store din telefoanele sale

Huawei încearcă să împrospăteze propriul ecosistem de aplicații după ce i s-a tăiat accesul la serviciile Google și vrea să atragă dezvoltatorii de aplicații. Huawei intenționează să cheltuiască aproximativ 26 de milioane de dolari pentru a atrage dezvoltatorii IT să creeze aplicații pentru noile telefoane. În timp ce Android este open source și poate fi folosit de Huawei, gigantul tehnologic chinez nu poate să folosească serviciile Google precum Play Store. Noua investiție, anunțată la Londra, este destinată dezvoltatorilor de aplicații pentru magazinul AppGallery de la Huawei, potrivit Business Insider.

20 ian, 2020 | ECONOMICA.net

Aplicațiile construite pentru magazinul de aplicații Huawei vor avea mai puține reclame și notificări, a spus Jaime Gonzalo, Vicepreşedintele Huawei pentru servicii mobile europene. "Acest lucru este foarte bun din perspectiva confidențialității. Reclamele nu sunt importante pentru noi", a declarat oficialul.

Afirmaţiile au fost făcute cu ocazia unui eveniment dedicat developerilor la Londra, pe 15 ianuarie.

În luna mai a anului trecut, din considerente de securitate naţională pentru care încă nu a fost aduse nici până acum dovezi publice, administraţia americană a interzis Huawei să mai folosească tehnologii americane. Decizia i-a obligat pe cei de la Huawei să găsească înlocuitori pentru multe din serviciile şi aplicaţiile pe care le foloseau pe smartphone-urile şi tabletele companiei, inclusiv să dezvolte un sistem propriu de operare.

Una dintre cele mai mari provocări pentru Huawei după ce a fost inclusă de SUA pe lista neagră a companiilor rămâne impactul asupra diviziei de consumatori, mai exact vânzările de smartphone-uri. Totuşi, în pofida interdicţiei, producătorul chinez spune că a vândut anul trecut 6,9 milioane de telefoane 5G.

În prezent, noile telefoane Huawei funcţionează pe o versiune de Android open-source. Compania nu a fost foarte clară despre momentul în care ar putea începe să înlocuiască Android-ul cu Harmony, propriul sistem de operare, dar cel mai recent, un director executiv a sugerat că Harmony ar putea fi gata de utilizare până la jumătatea anului 2020.

Selecția de aplicații disponibile prin magazinul de aplicații Huawei rămâne slabă în comparație cu cea a Google. Amazon, Snapchat, TikTok și jocul „Fortnite” sunt disponibile prin intermediul galeriei de aplicații, dar, în rest, aplicațiile populare în rândul consumatorilor lipsesc.loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO