Huawei, pe primul loc în Europa în topul solicitărilor de brevete din domeniul comunicaţiilor digitale

Huawei ocupă, pentru al doilea an consecutiv, primul loc în topul solicitărilor de brevete din domeniul comunicaţiilor digitale, conform raportului anual publicat de Biroul European pentru Brevete (EPO), se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES.
Economica.net - joi, 10 mart. 2016, 09:58
Huawei, pe primul loc în Europa în topul solicitărilor de brevete din domeniul comunicaţiilor digitale

Potrivit comunicatului, Huawei a urcat pe a patra poziţie în clasamentul companiilor care au solicitat brevete la EPO, cu un total de 1.953 de solicitări de brevete în 2015, din care 1.197 de solicitări doar în domeniul comunicaţiilor digitale.

‘Aceste rezultate subliniază dedicarea noastră neîntreruptă pentru protejarea proprietăţii intelectuale ca motor al inovaţiei, concentrându-ne pe Europa pentru inovaţie. Mediul european de afaceri se pregăteşte pentru digitalizarea completă, iar noi, la Huawei, suntem mândri să avem în continuare cea mai mare contribuţie la acest proces de inovaţie. Protejarea proprietăţii intelectuale în acest domeniu este de o importanţă crucială, iar ca o consecinţă naturală trebuie să crească şi numărul solicitărilor de brevete la biroul european’, a declarat Georg Kreuz, Chief IP Counsel în cadrul Huawei.

Conform specialiştilor companiei, pe o piaţă globalizată brevetele sunt motoare importante pentru inovaţie şi dezvoltare.

‘Pentru a putea continua să contribuie cu brevete inovatoare în industria de profil, Huawei investeşte în fiecare an peste 10% din veniturile sale în cercetare şi dezvoltare. Un punct de bază al acestei strategii îl reprezintă activităţile de cercetare din Europa, unde peste 1.900 de ingineri şi consultanţi înalt calificaţi lucrează în cercetare şi dezvoltare pentru Huawei. Reţeaua europeană de centre de cercetare şi dezvoltare a companiei, în frunte cu Institutul European de Cercetare (ERI) din Leuven, Belgia, încurajează o colaborare de succes cu partenerii europeni’, se arată în comunicat.

Biroul EPO este primul dintre cele cinci cele mai mari birouri de IP din lume care obţinut un proces complet certificat end-to-end de acordare şi post-acordare a brevetelor, de la depunerea cererii la publicare. Biroul a făcut şi progrese decisive în direcţia unui brevet unitar.

‘Biroul EPO a făcut tot ce-i stătea în puteri pentru a se asigura că acesta va fi anul primului brevet unitar. În decembrie am finalizat toate lucrările pregătitoare necesare. După adoptarea pachetului de reguli din decembrie, biroul EPO este acum pregătit, din punct de vedere legal, tehnic şi operaţional, să livreze acest brevet unitar’, a afirmat preşedintele EPO, Benoît Battistelli.

Raportul anual al biroului EPO indică o nouă creştere a numărului de solicitări către EPO în 2015, ajungând la 160.000, cu 4,8% mai mult faţă de 2014, şi cel mai mare număr de până acum. Cererile europene pentru brevete au crescut cu 1,6% în 2015, ajungând la un nou maxim, de aproape 279.000.

Huawei este un furnizor de top la nivel global în domeniul soluţiilor de tehnologie pentru informaţii şi comunicaţii (IT&C). Compania are 170.000 de angajaţi la nivel mondial, soluţiile, produsele şi serviciile IT&C inovatoare fiind utilizate în peste 170 de ţări şi regiuni, deservind mai mult de o treime din populaţia lumii.

Te-ar mai putea interesa și
Prețul galonului de benzină în SUA a depășit trei dolari, după ce acitivitatea unui distribuitor mare a fost afectată de un atac cibernetic
Prețul galonului de benzină în SUA a depășit trei dolari, după ce acitivitatea unui distribuitor mare a fost afectată ...
Pentru prima dată în ultimii şase ani, preţul mediu la benzină în SUA a ajuns miercuri la trei dolari galonul (un galon este echivalent cu 3,785 litri n.r.), pe fondul problemelor în......
DIICOT a clasat partea din dosarul Romgaz care-l viza pe Varujan Vosganian – Surse Agerpres
DIICOT a clasat partea din dosarul Romgaz care-l viza pe Varujan Vosganian – Surse Agerpres
Procurorii DIICOT au clasat partea din dosarul Romgaz care îl viza pe fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian, pentru ...
Spania așteaptă anul acesta 45 de milioane de turiști
Spania așteaptă anul acesta 45 de milioane de turiști
Spania speră să atragă în acest an până la 45 de milioane de turişti străini, adică jumătate faţă de numărul ...
Uzina Donalam din Călărași recrutează noi salariați pentru a face față comenzilor de bare de oțel laminat
Uzina Donalam din Călărași recrutează noi salariați pentru a face față comenzilor de bare de oțel laminat
Combinatul Donalam din Călărași a anunțat miercuri că începe să facă angajări în condițiile în care sectorul ...