IAC a deschis fabrica de la Balş în care se va produce bordul pentru Ford B-Max

Grupul International Automotive Components (IAC) a inaugurat, ieri, fabrica de la Balş, în care lucrează 262 de oameni. Fabrica va produce componente pentru Ford, în special pentru modelul B-Max.
Economica.net - mie, 24 oct. 2012, 10:23
IAC a deschis fabrica de la Balş în care se va produce bordul pentru Ford B-Max

Cu o investiţie de 40 de milioane de euro, IAC Group a construit la Balş, judeţul Olt, una dintre cele mai moderne fabrici de componente auto din zonă. Fabrica inaugurată ieri este a 27-a unitate de producţie pe care a dezvoltat-o IAC Group în Europa, scrie Gazeta de Sud, care a participat la ceremonia de deschidere.

IAC Balş este un furnizor important pentru Ford, compania aşezată în micul orăşel oltean producând pentru modelul Ford B-Max planşe de bord, console centrale, panouri pentru portierele din faţă şi spate şi plafonul noii maşini fabricate la Craiova. Investiţia greenfield de la Balş a fost realizată prin achiziţionarea a 65.000 de metri pătraţi de teren de la localnici. La un an şi jumătate de la demararea construcţiei, fabrica a devenit operaţională şi produce intens pentru Ford. În cadrul ceremoniei de ieri de inaugurare a fabricii, directorul de marketing şi dezvoltarea afacerilor al IAC Europa, Peter Derks, a precizat că a fost selectat oraşul Balş pentru deschiderea facilităţilor de producţie datorită forţei de muncă din zonă.

6.000 de CV-uri primite, 24 de candidaţi pe un post

Peter Derks a menţionat că până la această dată au fost primite de companie circa 6.000 de CV-uri de la persoane care doreau un loc de muncă la IAC. Dintre acestea, aproape 4.000 au fost procesate şi peste 250 de oameni au fost angajaţi. Un simplu calcul matematic ne arată că, în medie, au fost 24 de candidaţi pe un singur loc de muncă oferit de IAC. Deşi, iniţial, compania anunţase că angajează 400 de oameni în Balş, comenzile de producţie din partea Ford au făcut posibile peste 250 de locuri de muncă.

Oficialii IAC au anunţat că, pe viitor, creşterea numărului de angajaţi depinde de dezvoltarea pieţei auto. James Kamsickas, preşedinte şi director executiv al IAC Group, a declarat: „Deschidem astăzi unitatea de producţie cu numărul 27 din Europa (…) Furnizăm soluţii complete pentru interiorul maşinii şi am «livrat» o unitate de producţie de înaltă calitate. Azi fabrica numără peste 250 de angajaţi, cu posibilitatea de creştere pe viitor, în această zonă emergentă, din punct de vedere tehnologic, a României”.

Vicepreşedinte de operaţiuni al IAC Group pentru Europa Centrală şi de Est, Maurits Willaert, a declarat că fabrica are 262 de salariaţi, dintre care 47 reprezintă personal TESA, iar restul sunt muncitori direct productivi.

Un alt oficial al companiei, Jonas Nilsson, vicepreşedinte executiv operaţional al IAC Europa, a menţionat că fabrica de la Balş lucrează aproape de întreaga capacitate, iar oamenii vin la serviciu în trei ture.

IAC Group este unul dintre principalii furnizori globali de componente și sisteme auto, incluzând garnisaje de interior și de exterior. Vânzările grupului au atins 4,4 miliarde de dolari în 2011, informează compania. IAC își desfășoară activitatea în 76 de unități de producție deschise în 16 țări. Grupul IAC are aproximativ 24.000 de angajați în întreaga lume, iar sediul central al operațiunilor se află la Luxemburg.

Citeşte mai mult despre problemele cu infrastructura şi despre ajutorul de stat promis de Guvern şi neacordat pe site-ul Gazeta de Sud.

Te-ar mai putea interesa și
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful......
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...