IKEA reduce prețurile cu 11,8%, în medie, la aproape jumătate dintre produsele de pe rafturile magazinelor din România

IKEA Europa de Sud-Est, parte a retailerul suedez de mobilă IKEA, va investi în acest an fiscal (1 septembrie 2023 – 31 august 2024) 47 de milioane de euro pentru a absorbi costurile și a asigura prețuri cât mai mici în magazinele sale. IKEA România va reduce prețurile pentru 4.794 de produse, cu o scădere medie de 11.8%.
Alina Stanciu - joi, 08 feb. 2024, 10:34
IKEA reduce prețurile cu 11,8%, în medie, la aproape jumătate dintre produsele de pe rafturile magazinelor din România

Pe parcursul anului fiscal 2024 (1 septembrie 2023 – 31 august 2024), IKEA România va reduce prețurile pentru 4.794 de produse, cu o scădere medie de 11.8%. De asemenea, unora dintre cele mai accesibile articole din prezent li se va aplica, pe termen lung, o reducere de preț de până la 30%, iar cele mai căutate familii de produse, cum ar fi BESTÅ și PAX, au un preț cu 15% mai mic, potrivit unui comunicat al companiei.

Ieftinirile vin într-un context mai amplu, ca parte a strategiei retailerului pentru Europa de Sud-Est ce presupune investiții cu scopul de a ajunge, pe termen lung, la nivelurile prețurilor de dinaintea pandemiei, ajustate în funcție de inflație.

Mai exact, IKEA Europa de Sud-Est va aloca pe parcursul anului fiscal 2024 (1 septembrie 2023 – 31 august 2024) 47 de milioane de euro pentru a absorbi costurile și a asigura prețuri cât mai mici. Investiția va acoperi toate gamele de produse, astfel încât 46% dintre toate articolele vor avea un preț mai mic, pe termen lung.

Compania va reduce prețurile celor mai populare produse din fiecare piață unde operează în regiune (România, Croația, Serbia și Slovenia). Multe dintre familiile de produse de top – BESTÅ, KALLAX, MALM, FRIHETEN, PAX, POÄNG – au acum un preț mai mic, iar în următoarele luni sunt așteptate reduceri pentru întreaga gamă, cu accent pe soluțiile de depozitare. 

„Observând unele evoluții economice pozitive la nivel global și având în vedere rezultatele excelente pe care le-am obținut anul trecut, am decis să investim în continuare în accesibilitate. Astfel, dorim să transferăm economiile către clienții noștri și să continuăm să păstrăm prețurile cât mai mici posibil. Este o decizie de afaceri conștientă de a lucra cu marje mai mici pentru a oferi sprijin celor care doresc să se bucure la maximum de locuințele lor. Ne străduim să fim întotdeauna alături de cât mai mulți oameni și credem că, în contextul creșterii costurilor vieții, este mai important ca niciodată să facem acest lucru. Totodată, oferind produse și mai accesibile, fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea, forma, funcția și sustenabilitatea. Credem că este, de asemenea, o modalitate de a ne continua tendința de creștere”, spune Ekaterina Egorova, CEO și CSO la IKEA Europa de Sud-Est.

Reducerea prețurilor nu este însă singura prioritate a companiei care a decis să continue politica de majorare a salariilor. În ianuarie 2024, salariile angajaților din România au fost majorate din nou, în medie, cu 7,4%. Acesata după ce în anul fiscal 2023, IKEA Europa de Sud-Est a majorat de mai multe ori salariile angajaților, ceea ce a dus la o creștere medie a veniturilor angajaților din România cu 12,4%.

De asemenea, compania a investit 6,3 milioane de euro la nivel de regiune pentru plata bonusurilor și va aloca încă 1,1 milioane de euro brut în luna martie a acestui an pentru contribuțiile la programul de loialitate al Grupului Ingka pentru pensie privată Tack!.

IKEA operează în România trei magazine, dintre care două în capitală.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde pentru ajutorul de restructurare. ...
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Prim-ministrul Scoţiei, Humza Yousaf, a demisionat luni după ce nu a reuşit să obţină suficient sprijin pentru a supravieţui ...
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat la toate provocările”
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat ...
GreenPoint Management, companie care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul ...
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state ...