Immochan deschide mallul de la Braşov anul viitor. Cum vrea să-i atragă pe braşoveni

Immochan, divizia de imobiliare a retailerului Auchan, va inaugura în luna martie a anului viitor mallul Coresi, dezvoltat pe terenul fostei fabrici Tractorul din Braşov. Investiţia se ridică la 60 de milioane de euro.
Andrada Ghira - mar, 18 mart. 2014, 13:36
Immochan deschide mallul de la Braşov anul viitor. Cum vrea să-i atragă pe braşoveni

Deşi mai mulţi investitori au anunţat în ultimii doi ani planuri de a ridica malluri la Braşov, până acum, doar Immochan a demarat lucrările de construcţie.

„Pe partea de construcţie, hipermarketul Auchan este terminat la nivel de structură. Unitatea va fi predată în luna noiembrie, iar Auchan va avea patru luni la dispoziţie pentru a amenaja hipermarketul. Suprafaţa construită, ce include zona de producţie, de rezerve, dar şi spaţiile de birouri este de 22.000 mp. La galeria comercială, fundaţia este realizată 100%, iar la nivel de structură, în proporţie de 40%. Suntem cu lucrările înaintate şi sperăm să ne menţine acest avans. Vom putea deschide anul viitor în perioada 15 – 30 martie”, a declarat Tatian Diaconu, director general al Immochan România.

CITEŞTE ŞI Noul El-Dorado: Cine se va bate în malluri la Braşov

Gradul de închiriere al primei faze din proiectul Coresi de la Braşov, ce include cel mai mare hipermarket Auchan din România, dar şi o galerie comercială, este de 64%, iar oficialii companiei spun că sunt în negocieri avansate pentru încă 20% din suprafaţa închiriabilă. În această vară, gradul de închiriere va creşte astfel la 80-85%. Printre retailerii care vor deschide magazine, pe lângă brandurile Inditex – Zara, Stradivarius, Pull & Bear, se numărăr şi H&M, New Yorker, LC Waikiki şi  Koton. 

Galeria comercială, cu o suprafaţă de 32.000 mp, va vaea un cinematograf dezvoltat chiar de Immochan şi operat de o companie locală, un spaţiu liber pentru petrecerea timpului de 1.500 mp, dar şi o zonă de restaurante, cu o suprafaţă de 3.500 mp.

CITEŞTE ŞI Au bani de cheltuială, dar nu au malluri. Oraşele pe care le-au ratat dezvoltatorii

În cea de-a doua fază, proiectul va avea un magazin de bricolaj, pentru care nu s-a semnat încă un contract, o staţie de benzină, un magazin de electronice şi electrocasnice, dar şi un operator de servicii auto.

În plus, Immochan este pe punctul de a finaliza un acord cu un dezvoltator local pentru demararea lucrărilor la mai multe blocuri de locuinţe, începând cu primăvara anului viitor. 

CITEŞTE ŞI Divizia imobiliară a Auchan face apartamente la Braşov. Construcţia începe în 2015

10 milioane de vizitatori anual

Cu un an înainte de deschidere, Immochan estimează un trafic de 10 milioane de vizitatori anual şi speră să atragă şi locuitorii oraşelor care se află la o oră distanţă de Braşov, dar şi turiştii din zonă. 

Immochan vrea să atragă şi câţiva meşteşugari. Compania va amenaja cabane de 9-12 mp pe care le va pune în mod gratuit la dispoziţia artizanilor. Aceştia îşi vor putea amenaja aici ateliere de lucru, iar condiţia este să vândă ceea ce produc, şi nu produse importate din China. Compania speră ca acest lucru să-i atragă şi pe turiştii care vizitează Braşovul. 

Cora şi Echo Investment au pierdut startul 

Intenţia belgienilor de la Cora de a ridica un mall s-a mai diminuat. Retailerul şi-a dat seama că fără experienţă pe partea de malluri va avea parte de aceşaşi eşec la şi la Constanţa. Acum caută un dezvoltator de centre comerciale pentru a se asocia în proiectul de la Braşov, acolo unde a cumpărat în 2010 terenul fostei fabrici Hidromecanica pentru suma de 13 milioane de euro. Planurile proiectului au fost aprobate de autorităţile locale şi includ inclusiv un hotel cu 11 etaje şi spaţii de birouri.

Nici polonezii nu par să se grăbească. Echo Investment a anunţat încă de anul trecut că lucrările la Korona Mall vor începe în primăvara acestui an, însă nicio mişcare nu a fost anunţată. Finalizarea centrului comercial, care avea o suprafaţă închiriabilă de 35.000 mă şi în care se vor investi 100 de milioane de euro, va avea loc spre sfârşitul lui 2015.

CITEŞTE ŞI Harta celor 100 de malluri îngenuncheate de criză. Câte se mai ridică

Te-ar mai putea interesa și
Liderii G7 se angajează să distribuie un miliard de doze de vaccin anti-COVID-19 statelor sărace
Liderii G7 se angajează să distribuie un miliard de doze de vaccin anti-COVID-19 statelor sărace
Liderii statelor celor mai industrializate (G7) s-au angajat să distribuie un miliard de doze de vaccin anti-COVID-19 statelor sărace, până la sfârşitul anului viitor, a anunţat duminică......
Preşedintele Consiliului Concurenţei: Economia noastră a mers surprinzător de bine în 2020
Preşedintele Consiliului Concurenţei: Economia noastră a mers surprinzător de bine în 2020
Economia românească a mers suprinzător de bine în pandemie şi a existat o capacitate excelentă de adaptare la criză ...
Drum Expres Craiova – Pitești: Oseminte descoperite într-un sit arheologic pe şantierul tronsonului 1
Drum Expres Craiova – Pitești: Oseminte descoperite într-un sit arheologic pe şantierul tronsonului 1
Mai multe gropi cu oseminte au fost descoperite pe raza satului Gîrleşti, comuna Gherceşti, în timpul lucrărilor pentru ...
Chiriţoiu despre liberalizarea pieţei de energie: Important e să convingem oamenii să treacă în contracte mai avantajoase pentru ei
Chiriţoiu despre liberalizarea pieţei de energie: Important e să convingem oamenii să treacă în contracte mai avantajoase ...
Furnizorii de gaze şi electricitate vor avea în oferta lor şi contracte mai avantajoase o dată cu liberalizarea pieţei ...