Immochan va investi 60 de milioane euro pentru construcţia centrului comercial Coresi Braşov

Immochan, divizia imobiliară a grupului Auchan, a început luni, la Braşov, construcţia centrului comercial Coresi, care va cuprinde 130 de magazine, 6.000 de metri pătraţi pentru spaţii de agrement şi cel mai mare hypermarket Auchan din Transilvania, investiţia fiind de 60 milioane euro.
Economica.net - lun, 11 nov. 2013, 19:56
Immochan va investi 60 de milioane euro pentru construcţia centrului comercial Coresi Braşov

Şantierul Centrului comercial Coresi a fost inaugurat în prezenţa primarului Braşovului, George Scripcaru, în prima etapă urmând să fie amenajate 24 de hectare din suprafaţa totală de 100 de hectare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deschiderea centrului comercial este prevăzută pentru primul trimestru al anului 2015.

Immochan a achiziţionat, în aprilie 2012, circa 100 de hectare din fosta platformă industrială Tractorul, unde urmează să se construiască un complex integrat de spaţii comerciale, rezidenţiale şi de servicii, investiţiile în primă fază depăşind valoarea de 60 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al investitorului.

Centrul comercial Coresi va cuprinde o zonă de agrement pe o suprafaţă de 6.000 metriu pătraţi, cu cinema multiplex cu opt săli şi un food-court, cel mai mare hypermarket Auchan din Transilvania, cu o suprafaţă de vânzare de 13.300 metri pătraţi şi o galerie comercială cu o suprafaţă închiriabilă de 32.000 metri pătraţi şi o zonă de magazine cu mărci internaţionale şi locale.

Oferta parcului comercial va fi completată ulterior cu restaurante drive-in, o zonă dedicată bricolajului, zonă pentru reparaţii şi întreţinere auto şi o benzinărie.

Centrul comercial va avea o parcare cu 2.400 de locuri şi o zonă destinată mijloacelor de transport în comun, care va asigura un acces facil pentru toţi clienţii.

Fondată în 1976, filiala imobiliară a Grupului Auchan, Immochan, este al treilea dezvoltator de pe piaţa europeană în raport cu valoarea activelor. Compania gestionează două milioane de metri pătraţi de galerie comercială în 340 de centre din 12 ţări.

În prezent, Immochan are zece noi proiecte în construcţie şi alte 20 deja deschise sau achiziţionate.

În România, Immochan administrează nouă centre comerciale, după preluarea galeriilor comerciale Real şi mai are un proiect în dezvoltare, în Drumul Taberei, pe fosta platformă Tricodava din Bucureşti.

În 7 noiembrie, Auchan România a inaugurat, la Braşov, al doilea magazin remodelat sub marca şi comerţul Auchan din seria celor 20 de magazine Real preluate de la grupul Metro.

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), a anunțat astăzi are un nou membru asociat, fiind vorba de ROMGAZ (simbol BVB: SNG),......
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan ...
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis astăzi către Agenţia Naţională pentru Achiziţii ...
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut mai devreme în acest an. Suntem încă în aprilie, în timp ce o faimoasă ...