În ciuda Brexit, Wizz Air deschide prima bază din Marea Britanie

Compania aeriană low-cost Wizz Air deschide prima bază in Marea Britanie, pe aeroportul Londra Luton. Asta în condiţiile în care mai multe companii aeriene au fost îngrijorate de efectele pe care le-ar putea avea ieşirea Marii Britanii din UE. 
Andrada Ghira - joi, 22 iun. 2017, 08:48
În ciuda Brexit, Wizz Air deschide prima bază din Marea Britanie

Wizz Air va aloca la aeroport una din noile sale aeronave A320 şi extinde numărul operaţiunilor din Luton la 42 de rute, inclusiv trei noi către Tel Aviv, Pristina şi Kutaisi, a anunţat operatorul într-un comunicat de presă. 

În plus, compania sărbătoreşte transportarea a 30 de milioane de pasageri pe rutele sale cu preţ scăzut din Londra Luton. 

Pentru a sărbători aceste repere importante, compania le oferă clienților săi din Marea Britanie o promoţie specială, 20% reducere pe toate cele 82 de rute care fac parte din reţeaua sa de rute la preţ scăzut din Regat, până astăzi, joi 22 iunie, la miezul nopţii.

Niciun efect Brexit

Rezultatul surprinzător al referendumului din iunie 2016, atunci când britancii au votat pentru ieşirea din UE, urmat de activarea articolului 50, din luna martie a acestui an, au ridicat mari semne de întrebare nu doar autorităţilor din Regat sau din UE, ci şi companiilor.

În perioada de după referendumul Brexit, marile companii aeriene şi-au exprimat îngrijoararea cu privire la posibilele restricţii care ar putea interfera cu planurile operatorilor.

Cu toate acestea, Wizz Air nu a resimţit efectele Brexitului, decât în deprecierea lirei sterline, care i-a adus un minus de 17 milioane de euro pe veniturile obţinute în moneda Marii Britanii, absorbit de restul reţelei de rute. 

„Suntem încântaţi de oportunităţile de creştere din Marea Britanie. Alocăm un milion de locuri reţelei, vedem că piaţa este puternică, există cerere şi ne concentrăm atenţia spre asta”, a declarat recent într-un interviu telefonic pentru ECONOMICA.NET, Jozsef Varadi, CEO Wizz Air.  

Întrebat care ar fi cel mai rău scenariu, dar şi cel mai bun, în cazul Brexit, Varadi se fereşte să speculeze pe marginea acestui subiect, dar spune că un acord între UE şi Marea Britanie ar face această tranziţie mai uşoară, în timp ce lipsa lui ar fi mai dificilă.

„Vom vedea ce se va întâmpla. Suntem pregătiţi”, mai spune Varadi. 

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană din Europa Centrală şi de Est, prezentă în 42 de ţări şi pe 138 de aeroporturi. Cu o flotă formată din 79 de avioane, Wizz a transportat 23,8 milioane de pasageri şi are peste 3.00 de angajaţi. 

Compania a înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2017 un profit record de 246 de milioane de euro, în creştere cu 28% faţă de anul precedent şi a transportat 23,8 milioane de pasageri.

CITEŞTE ŞI Jozsef Varadi, CEO Wizz Air: Anul acesta vom transporta 7 milioane de pasageri în România, în cinci ani ne vom dubla traficul

Te-ar mai putea interesa și
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată datele unui sondaj realizat de Libris, librărie online de referință pe......
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...
Popeyes va deschide la Pitești primul său restaurant din România situat în afara Bucureștiului
Popeyes va deschide la Pitești primul său restaurant din România situat în afara Bucureștiului
La doi ani de la deschiderea oficială a primului restaurant Popeyes în România, brandul originar din statul american Louisiana ...