Incendiu la un centru de colectare a deşeurilor din Capitală; butelii şi recipiente sub presiune în clădirea afectată UPDATE

Un incendiu a izbucnit sâmbătă, 5 iunie, la un centru de colectare a deşeurilor din sectorul 6 al Capitalei. Potrivit ISU Bucureşti - Ilfov, ard containere cu deşeuri, cu extindere la alt corp de clădire (P+1), pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, scrie Agerpres.
Ion Dobreanu - sâm, 05 iun. 2021, 13:55
Incendiu la un centru de colectare a deşeurilor din Capitală; butelii şi recipiente sub presiune în clădirea afectată UPDATE

Imaginea a fost surprinsă recent în zona Militari (sectorul 6).

UPDATE ora 14:15

Un incendiu a izbucnit sâmbătă la un centru de colectare a deşeurilor de pe strada Bârsăneşti, în sectorul 6 al Capitalei, fiind afectate mai multe containere şi o clădire cu etaj. Potrivit ISU Bucureşti – Ilfov, ard containere cu deşeuri, cu extindere la alt corp de clădire (P+1), pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, scrie Agerpres.

La faţa locului acţionează opt autospeciale de stingere, două autoscări şi echipaje SMURD.

În interiorul clădirii se găsesc butelii şi alte recipiente sub presiune, motiv pentru care se acţionează cu prudenţă din exterior, potrivit Agerpres.

UPDATE ora 15:41

ISU Bucureşti – Ilfov a anunţat că a fost nevoie de suplimentarea dispozitivului cu autospeciale-cisternă de mare capacitate, sursele de alimentare cu apă din zonă fiind limitate, scrie Agerpres.

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, este prezent la locul incendiului. El a declarat că în acest centru de depozitare sunt deşeuri periculoase, susţinând că vor fi extinse controalele la toate REMAT-urile din Capitală.

„Sunt deşeuri periculoase. Există suspiciuni referitor la activitatea din această locaţie şi probabil vor urma cercetări mai amănunţite şi plângeri penale în legătură cu ceea ce am găsit acolo. Trebuie să vedem dacă autorizaţia de mediu corespunde cu ceea ce se află în interiorul REMAT. Cu această ocazie extindem controalele şi la celelalte REMAT-uri din Bucureşti, să vedem cum operează acestea. (…) Aerul este înecăcios, greu respirabil. Vântul îşi poate schimba direcţia în orice moment şi să meargă spre blocurile din proximitate. Ceea ce m-a uimit este că acest depozit a primit autorizaţie de funcţionare la doar doi metri de un bloc de locuinţe. Este inadmisibil”, a afirmat şeful Gărzii de Mediu la un post de televiziune.

UPDATE ora 16:19

ANM – norul de fum din sectorul 6 va fi în relativă staţionare şi dispersie

Evoluţia norului de fum din sectorul 6 va fi de relativă staţionare şi dispersie atât în zona sursei de incendiu, cât şi în zonele limitrofe, cu o uşoară tendinţă de deplasare către est-nord-est, potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona municipiului Bucureşti – sector 6 se apreciază că cerul va fi temporar noros, iar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general slab, din direcţie predominant vestică-sud-vestică, astfel că evoluţia norului de fum va fi de relativă staţionare şi dispersie atât în zona sursei de incendiu, cât şi în zonele limitrofe, cu o uşoară tendinţă de deplasare către est-nord-est”, se spune în comunicat.

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza prognoza emisă sâmbătă.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...