1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

News

Încep schimbările în eşalonul doi la ASF: Se înfiinţează o nouă direcţie, condusă de Mona Cucu, supranumită "doamna RCA"

Schimbări la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), după anunţul referitor la numirea lui  Leo Badea în funcţia de preşedinte: se va înfiinţa o nouă direcţie şi un nou post de director. Astfel, nucleul dur al ASF, piaţa asigurărilor, va avea trei direcţii şi trei directori: Paul Mitroi, Florin Golovatic şi Mona Cucu (specialistă de 20 de ani în asigurări RCA, fostă angajată CSA şi Fondul de Garantare al Asigurărilor).

Proaspătul vicepreşedinte numit pe zona asigurărilor, Cornel Coca Constantinescu, a decis modificarea regulamentului de funcţionare al ASF. Astfel, în Monitorul Oficial a fost publicat Regulamentul ASF nr.4/2017 din 13 iunie 2017 pentru modificarea şi completarea Regulamentului Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 10/2016 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Noutatea o constituie apariția unei direcții noi în cadrul ASF, și anume Direcţia supraveghere intermediari şi supravegherea regulilor de conduită, care se va afla sub directa supraveghere a vicepreşedintelui sectorului asigurări-reasigurări.

Direcţia supraveghere intermediari şi supravegherea regulilor de conduită va asigura realizarea obiectivelor ASF privind supravegherea brokerilor şi a altor intermediari în asigurări, a activităţii desfăşurate de aceştia în relaţia cu clienţii şi cu asigurătorii, precum şi realizarea acţiunilor de control cu privire la funcţionarea acestora şi cu privire la activitatea desfăşurată, spune ASF.

De asemenea, Direcţia va asigura monitorizarea respectării regulilor de conduită ale asigurătorilor-reasigurărilor, ale brokerilor şi altor intermediari în asigurări în cadrul activităţii desfăşurate.

Direcţia supraveghere intermediari şi supravegherea regulilor de conduită va avea în componenţă serviciul supraveghere intermediari şi canale alternative de distribuţie şi serviciul supravegherea regulilor de conduită ale societăţilor de asigurare-reasigurare, brokerilor şi ale intermediarilor. Această nouă direcţie va fi condusă de Mona Cucu. Director general adjunct în Fondul de garantare al Asigurărilor, Mona Cucu s-a remarcat de-a lungul carierei la Comisia de Supravegherea a Asigurărilor unde a schimbat mai mulţi şefi, fiind supranumită "Doamna RCA".

Celelalte două direcţii, direcţia de autorizare şi reglementare, va fi condusă în continuare de Paul Mitroi iar cea de supraveghere şi control de Florin Golovatic.

O alta noutăte o reprezintă înlocuirea a două servicii din cadrul Direcţiei supraveghere şi control din cadrul ASF (Serviciul supraveghere intermediari în asigurări și Serviciul actuariat şi analiză de piaţă) cu alte două servicii: serviciul actuariat şi managementul riscului şi serviciul control societăţi de asigurare şi reasigurare.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO