1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

News

ING vrea să vândă 11,5% din filiala americană

Grupul olandez de servicii financiare ING Greop NV a anunţat luni că vrea să vândă 30 de milioane de acţiuni la subsidiara sa de asigurări de viaţă din SUA, ING US, în cadrul unei oferte secundară care vizează 11,5% din participaţia sa la această subsidiară, transmite Bloomberg.

21 oct, 2013 | Agerpres

Această vânzare, care ar putea genera suma de 937 milioane de dolari, va reduce participaţia deţinută de ING Greop la ING US până la aproximativ 60% de la 71% în prezent. ING Groep are de gând să utilizeze fondurile rezultate pentru a-şi reduce datoria dar a precizat că mărimea ofertei şi preţul pe acţiune nu au fost încă stabilite putând fi modificate în funcţie de condiţiile de pe piaţă.

În anul 2008 ING a primit ajutoare de stat în valoare de 10 miliarde de euro, iar pentru a obţine aprobarea Comisiei Europene a fost nevoită să cedeze o parte din activităţi şi să separe operaţiunile bancare de cele de asigurări.

Conform acordului convenit cu organismele europene ING trebuie să vândă cel puţin 25% din acţiunile ING US până la finele lui 2013 şi mai multe de jumătate până la finele lui 2014 iar restul până la sfârşitul lui 2016. De asemenea, până la sfârşitul lui 2018 ING trebuie să finalizeze vânzarea operaţiunilor globale de asigurări.

ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 unităţi bancare. ING Bank România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care are peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO