1EUR = 4.8397 RON | Bucureşti 27 º

Companii

Insolvenţa Complexului Energetic Hunedoara şi numirea administratorului judiciar se amână pentru mâine

Acţionarul majoritar, statul, ar vrea ca Remus Borza să fie administator judiciar al companiei pe perioada insolvenţei, iar Borza este de acord. El este în prezent administrator judiciar la un alt mare producător de energie aflat şi el în insolvenţă, deţinut tot de stat, Hidroelectrica.

 
06 ian, 2016 | ECONOMICA.net

Judecătorul sindic de la Tribunalul Hunedoara a amânat pentru mâine, 7 ianuarie, sentinţa privnd intrarea în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara şi numirea administratorul judiciar din perioada restructurării.

Remus Borza, propus administrator al CEH, aflat la Hunedoara, a confirmat informaţia.

Consiliul de Administraţie al CEH a hotărât intrarea în insolvenţă a companiei la sfârşitul anului trecut. Ministerul Energiei, ca proprietar din partea statului al Complexului, l-ar vrea pe Remus Borza administrator judiciar. Acesta este, în prezent, administator judiciar la o altă mare companie de stat aflată în insolvenţă, Hidroelectrica.

Citeşte pe larg despre acest subiect aici.

Complexul Hunedoara este cel mai scump producător de energie din ţară, cu un preţ de producţie al energiei electrice de peste 300 de lei/MWh, de două ori mai mare decât preţul mediu de vânzare, de acum, al energiei în piaţă. Din acest motiv, doar cu greu găseşte clienţi pentru "marfa" sa, acţionând mai mult pe piaţa de echilibrare, de unde şi problemele sale financiare.  În cadrul CEH lucrează circa 6.400 de angajaţi la minele de carbune Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan şi la termocentralele Mintia şi Paroşeni.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO