Insulele greceşti şi Antalya, cele mai vândute destinaţii în sezonul estival 2016

Românii care merg în concedii în străinătate, în această vară, preferă insulele greceşti, Antalya, dar şi coasta de sud a Portugaliei, destinaţii pentru care alocă un buget mediu de 550 de euro de persoană, anunţă joi agenţia de turism online Paravion.
Economica.net - joi, 26 mai 2016, 20:04
Insulele greceşti şi Antalya, cele mai vândute destinaţii în sezonul estival 2016

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, cele mai solicitate pachete sunt cele cu zboruri charter, rezervate de 80% dintre turiştii care îşi petrec vacanţa în străinătate.

Staţiunile deja consacrate pentru concediile de vară, precum Creta, Rhodos, Zakynthos sau Antalya, sunt, în continuare, cele mai căutate de români. Însă, pe lângă acestea, conform datelor Paravion, a început să îşi facă loc în preferinţele turiştilor o nouă destinaţie: Algarve, cea mai sudică regiune a Portugaliei. În ceea ce priveşte modalitatea de transport, şi în acest sezon estival românii preferă tot charter-urile, doar 20% dintre turişti alegând să meargă pe cont propriu în concediu, în destinaţii uşor accesibile cu autoturismul personal, cum sunt litoralul croat, Thassos sau Lefkada.

‘Tot mai mulţi români aleg destinaţiile din străinătate pentru sezonul estival, iar staţiunile renumite ca destinaţii de vară conduc detaşat în topul preferinţelor turiştilor. Pentru acest sezon estival am înregistrat o creştere de aproximativ 40% pe segmentul vânzărilor de vacanţe în străinătate, faţă de anul trecut. Pachetele charter din această vară, mai ales cele disponibile în iulie şi august, au început să se vândă, cu precădere, de la sfârşitul lunii aprilie. De cele mai multe ori, turiştii români aşteaptă ofertele last minute, iar acum rezervă doar cei care ştiu exact când pot pleca în concedii şi pentru cât timp’, a declarat Remus Vişan, director general Paravion.

Potrivit acestuia, bugetul mediu alocat de români pentru vacanţele în străinătate din această vară se ridică la aproximativ 550 de euro de persoană, preţ care include biletul de avion cu taxe de aeroport, 7 nopţi de cazare cu demipensiune, pentru sejururile în Grecia, sau 7 nopţi de cazare în regim all inclusive la hotelurile de patru stele din Turcia.

Paravion este cea mai mare agenţie de turism online din România, care operează pe mai multe pieţe din Europa de Est şi în Turcia, oferind servicii precum rezervări de bilete de avion, vacanţe, închirieri auto şi hotel. Website-ul beneficiază de un call center disponibil 24 de ore din 24, precum şi de soluţii de securitate dezvoltate de Zitec şi PayU.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...