Internetul de la Starlink este prea scump? SpaceX vinde acum aparate recondiționate

Cu un preț de pornire de 599 de dolari, internetul prin satelit Starlink, de la compania deținută de Elon Musk, reprezintă o investiție mare. Însă SpaceX a început să vândă aparate recondiționate cu mari reduceri de preț.
Ion Dobreanu - mie, 04 oct. 2023, 22:13
Internetul de la Starlink este prea scump? SpaceX vinde acum aparate recondiționate

În Australia, antenele Starlink second-hand pentru utilizatorii rezidențiali costă acum doar 299 de dolari, ceea ce reprezintă o reducere de 50%. „Echipamentele noastre recondiționate sunt curățate și inspectate temeinic”, precizează Starlink pe site-ul său. „În afară de faptul că este recondiționat, comanda va avea aceleași dispozitive și va funcționa la fel ca o comandă standard.”

Promoția vine în contextul în care unii consumatori au afirmat că SpaceX vinde deja unități recondiționate abonaților Starlink fără să îi anunțe. „Da, tocmai am primit una care încă avea numele proprietarului anterior și a trebuit să o resetez la setările din fabrică pentru a o putea cupla”, a scris un utilizator pe site-ul companiei.

SpaceX nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii. Dar, pe site-ul Starlink, compania neagă vânzarea de unități recondiționate către abonați, cu excepția cazului în care acest lucru este menționat în mod explicit.

„Putem să vă asigurăm că toate aparatele Starlink sunt livrate noi, cu excepția cazului în care se precizează în mod specific într-o interacțiune de asistență cu serviciul de asistență pentru clienți Starlink, că vi s-a trimis o antenă recondiționată”, a declarat compania în postare, care a adăugat: „Antena dumneavoastră utilizează un ambalaj care se poate desprinde în timpul transportului. Suntem conștienți de faptul că pot apărea zgârieturi minore sau praf în timpul transportului.”

De asemenea, nu este clar dacă SpaceX intenționează să extindă vânzările de hardware Starlink recondiționat și pe alte piețe.

Starlink, serviciul de internet prin satelit dezvoltat de SpaceX, compania fondată de Elon Musk, a devenit disponibil și în România în 2022. Serviciul promite latență redusă şi viteza de download de până la 250 Mb/s. Dispozitivul Hardware costă 3.200 de lei, livrarea încă 410 lei, iar costul serviciului e de 230 de lei pe lună.

Citește și:

Statul Major al Apărării vrea să cumpere servicii și echipamente Starlink de la Elon Musk pentru acces la internet prin satelit

Te-ar mai putea interesa și
Cutremur cu magnitudinea 6,5 în largul Indoneziei
Cutremur cu magnitudinea 6,5 în largul Indoneziei
Un cutremur cu magnitudinea 6,5 pe scara Richter s-a produs sâmbătă în largul coastei insulei indoneziene Java, a anunţat Agenţia indoneziană pentru meteo, climă şi geofizică (BMKG),......
Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR
Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR
Premierul Marcel Ciolacu îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia Băncii Naţionale, din motive de ...
Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner: Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică
Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner: Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia ...
Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul ...
Ionuț Negoiță: Este probabil să vedem o tendință de creștere a prețurilor la apartamente în următoarele luni
Ionuț Negoiță: Este probabil să vedem o tendință de creștere a prețurilor la apartamente în următoarele luni
Ionuț Negoiță, fondator și CEO Hils Development, spune că în următoarele luni, prețurile la locuințe vor crește. ...