Investiţii de 9 milioane de euro în lactatele „Ţara mea”. Cooperativa care produce pentru Kaufland a ajuns la rulaje de 26 de milioane de euro

Cooperativa agricolă "Ţara mea",care produce în special pentru retailerul german Kaufland, va investi anul acesta 9 milioane de euro în extinderea capacităţii de producţie a laptelui şi modernizarea fabricilor existente. Peste două luni se va deschide o nouă fabrică, la Bârlad, în urma unei investiţii de 7 milioane de euro. 
Economica.net - joi, 15 feb. 2018, 10:56
Investiţii de 9 milioane de euro în lactatele

Cu trei fabrici aflate în Buzău, Arad și Ploiești, Cooperativa Țara Mea îşi va creşte peste două luni capacitatea de producţie cu 80 de tone pe lună, prin deschiderea unei noi unităţi la Bârlad, ce a presupus investiţii de 7 milioane de euro, informează Cooperativa. Ţara mea, un business creat de fermieri cu sprijinul retailerului german Kaufland, produce deja lactate în valoare de 500.000 de euro pe lună şi a programat alte 2 milioane de euro investiţii catre vor merge tot anul acesta în fabricile de la Berca (judeţul Buzău) şi Arad.

„Principalul scop al Cooperativei nu este sa livreze cât mai mult și cât mai repede, ba dimpotrivă: investiția de 2 milioane de euro se va duce către îmbunătățirea tehnologiei de producție a lactatelor – tehnologii de periere, cântărire, ambalare etc. , asftel încât să livrăm consumatorului final produse sănătoase, de cea mai înaltă calitate și producția în sine să fie avantajoasă pentru fabrici – resursele energetice, materia primă și resursele umane să realizeze un raport timp-calitate-cantitate cât mai avantajos posibil”, a declarat Florin Burculescu, președinte Cooperativa Țara Mea.

Fabrica de la Berca, județul Buzău, a necesitat o investitie de 3 milioane de euro, produce lunar între 60 și 80 de tone de lactate și are aproape 100 de angajați.

În fabrica de la Arad s-au investit 4 milioane de euro, iar fabrica e la Ploiești, cu o investiție de 200.000 de euro, este un proiect pilot, în care se lucrează manual specialități românești, după rețete tradiționale demult uitate.

Un business de 26 de milioane de euro

Cooperativa agricolă „Ţara Mea”, singurul proiect care a reușit să integreze producția, procesarea și comercializarea, oferind astfel beneficii reale și câștig garantat membrilor, a ajuns la rulaje de 26 de milioane de euro după doi ani de activitate.

Astăzi, sub umbrela Cooperativei activează aproximativ 350 de fermieri cu activităţi de la cultivarea legumelor, la procesarea lactatelor şi a cărnii de porc şi pasăre etc.  Aceştia s-au constituit într-o Cooperativă cu acelaşi nume, într-un proiect inspirat de modele din Spania, Franţa, Italia şi România comunistă. Scopul Cooperativei este, pe de o parte, să crească producția și consumul de produse românești, autohtone și sănătoase, cu o calitate net superioară celor din import, și pe de altă parte, să susțină o creștere economică sănătoasă atât pentru producătorii români cât și pentru economia țării. pordusele Ţara mea sunt comercializate cu precădere în magazinele Kaufland, dar ajung şi pe rafturile altor magazine.

Detalii despre cum funcţionează Cooperativa AICI

 

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru....
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunţat că ţara sa este pregătită să ajute Ucraina să repatrieze ...
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
Prime Kapital a inaugurat astăzi, 25 aprilie, deschiderea celui mai nou mall din Pitești, județul Argeș. Investiția ...
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu comiteţi o infracţiune, pentru că orice transmitere ...