Investiţii de 9 milioane de euro în lactatele „Ţara mea”. Cooperativa care produce pentru Kaufland a ajuns la rulaje de 26 de milioane de euro

Cooperativa agricolă "Ţara mea",care produce în special pentru retailerul german Kaufland, va investi anul acesta 9 milioane de euro în extinderea capacităţii de producţie a laptelui şi modernizarea fabricilor existente. Peste două luni se va deschide o nouă fabrică, la Bârlad, în urma unei investiţii de 7 milioane de euro. 
Economica.net - joi, 15 feb. 2018, 10:56
Investiţii de 9 milioane de euro în lactatele

Cu trei fabrici aflate în Buzău, Arad și Ploiești, Cooperativa Țara Mea îşi va creşte peste două luni capacitatea de producţie cu 80 de tone pe lună, prin deschiderea unei noi unităţi la Bârlad, ce a presupus investiţii de 7 milioane de euro, informează Cooperativa. Ţara mea, un business creat de fermieri cu sprijinul retailerului german Kaufland, produce deja lactate în valoare de 500.000 de euro pe lună şi a programat alte 2 milioane de euro investiţii catre vor merge tot anul acesta în fabricile de la Berca (judeţul Buzău) şi Arad.

„Principalul scop al Cooperativei nu este sa livreze cât mai mult și cât mai repede, ba dimpotrivă: investiția de 2 milioane de euro se va duce către îmbunătățirea tehnologiei de producție a lactatelor – tehnologii de periere, cântărire, ambalare etc. , asftel încât să livrăm consumatorului final produse sănătoase, de cea mai înaltă calitate și producția în sine să fie avantajoasă pentru fabrici – resursele energetice, materia primă și resursele umane să realizeze un raport timp-calitate-cantitate cât mai avantajos posibil”, a declarat Florin Burculescu, președinte Cooperativa Țara Mea.

Fabrica de la Berca, județul Buzău, a necesitat o investitie de 3 milioane de euro, produce lunar între 60 și 80 de tone de lactate și are aproape 100 de angajați.

În fabrica de la Arad s-au investit 4 milioane de euro, iar fabrica e la Ploiești, cu o investiție de 200.000 de euro, este un proiect pilot, în care se lucrează manual specialități românești, după rețete tradiționale demult uitate.

Un business de 26 de milioane de euro

Cooperativa agricolă „Ţara Mea”, singurul proiect care a reușit să integreze producția, procesarea și comercializarea, oferind astfel beneficii reale și câștig garantat membrilor, a ajuns la rulaje de 26 de milioane de euro după doi ani de activitate.

Astăzi, sub umbrela Cooperativei activează aproximativ 350 de fermieri cu activităţi de la cultivarea legumelor, la procesarea lactatelor şi a cărnii de porc şi pasăre etc.  Aceştia s-au constituit într-o Cooperativă cu acelaşi nume, într-un proiect inspirat de modele din Spania, Franţa, Italia şi România comunistă. Scopul Cooperativei este, pe de o parte, să crească producția și consumul de produse românești, autohtone și sănătoase, cu o calitate net superioară celor din import, și pe de altă parte, să susțină o creștere economică sănătoasă atât pentru producătorii români cât și pentru economia țării. pordusele Ţara mea sunt comercializate cu precădere în magazinele Kaufland, dar ajung şi pe rafturile altor magazine.

Detalii despre cum funcţionează Cooperativa AICI

 

Te-ar mai putea interesa și
De astăzi, pot intra în Bulgaria prin Punctul de Trecere a Frontierei Bechet toate tipurile de autovehicule
De astăzi, pot intra în Bulgaria prin Punctul de Trecere a Frontierei Bechet toate tipurile de autovehicule
Punctul de Trecere a Frontierei Bechet (Romania) - Oryahavo (Bulgaria) este, începând de astăzi, 1 august, operaţional şi pentru autoturisme, nu doar pentru tranzitul de mărfuri....
Franţa mizează pe 50 de milioane de turişti străini în această vară
Franţa mizează pe 50 de milioane de turişti străini în această vară
Franţa, prima destinaţie turistică mondială, speră să primească în această vară un număr de 50 de milioane de ...
Comisarii de mediu au aplicat amenzi de aproape 57 de milioane de lei, în primul semestru al anului
Comisarii de mediu au aplicat amenzi de aproape 57 de milioane de lei, în primul semestru al anului
Garda Naţională de Mediu (GNM) a aplicat, în primul semestru al acestui an, amenzi în valoare de 56,65 milioane de lei, ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste două miliarde de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste două miliarde de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 2,14 miliarde de lei din capitalizare, respectiv 1,1%, în această săptămâna, ...