1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 6 º

Imobiliare

Investitorul israelian Henry Dan Solomon, care a vândut platforma Ventilatorul în 2008, vrea să facă 226 de apartamente pe strada Foişorului

Israelianul Henry Dan Solomon, implicat în vânzarea a cinci terenuri cu circa 200 de milioane de euro către Immofinanz în 2008, printre care platformele Rocar și Ventilatorul (acum ajunsă în posesia One United Properties, care dezvoltă acolo proiectul mixt One Cotroceni Park , a solicitat și obținut aprobarea pentru un PUZ, pe strada Foișorului din București, pentru construcția a doua blocuri înalte de 9 etaje, care vor include 226 de apartamente.

13 sep, 2020 | | ECONOMICA.net

Potrivit Termene.ro, grupul Long Bridge Modules, este controlat de omul de afaceri Henry Dan Solomon prin intermediul a două firme offshore din Cipru,  iar de câțiva ani, Longbridge a reînceput procesul de refacere a portofoliului de terenuri din România.

De altfel, anul trecut, o firmă a israelienilor cerea Primăriei Municipiului București aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru realizărarea unui ansamblu rezidențial cu 10 clădiri de 5 până la 11 etaje, cu circa 1.200 de apartamente.

Citește și: Hotelurile din România încă sunt căutate de investitori

Proiectul de pe strada Foișorului va fi dezvoltat pe un teren de circa 6.000 mp, din apropierea fabricii de încălțăminte Flaros și, pe lângă cele 226 de apartamente, va avea și 140 de locuri de parcare și spații verzi de aproximativ 2.200 mp.

Există, însă, și varianta ca terenul respectiv să fie vândut, potrivit surselor Economica.net, la un preț estimat la circa 3 milioane de euro, mai ales că startul construcției pare a întârzia, fie pentru că o potențială tranzacție e în curs de negociere sau din cauza condițiilor de piață.

Citește și: Statele din UE în care este mai dificil să trăiești decât în România

Longbridge a mai făcut parte dntr-o tranzacție imobiliară în 2015, când a cumpărat de la Plaza Centers, proprietarul Casei Radio, care negociază vânzarea acestei proprietăți către AFI Europe, vila istorică Palazzo Ducale din centrul Bucureștiului la un preț de circa 1,1 milioane euro, cu aproape 60% sub valoarea cu care imobilul a era evaluat în 2007.

Potrivit unei analize a consultantului imobiliar JLL, impactul pandemiei de COVID-19 asupra pieței rezidențiale va fi diferit pentru fiecare categorie de cumpărători în parte, corelat cu prețul de vânzare al proprietăților, cel mai afectat fiind segmentul care se adresează cumpărătorilor interesati de proprietăți cu prețuri de sub 1.300 euro/mp. Această categorie reprezintă cea mai mare parte a ofertei de locuințe noi din București, respectiv 64% din total.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO